Някой ден ще те прегърна толкова силно, че всички твои счупени фрагменти ще се върнат на старите си места.

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Цитати
снимка: feinfoco.com.br

снимка: feinfoco.com.br

ЛЮБОВТА е единствената енергия, която е в състояние да промени всичко! От невъзможното да направи възможно, от негативното – позитивно и от депресията – радост.

За съжаление, както повелява обичаят, в живота ни винаги се случва нещо, което толкова много променя и нас, и нашите мечти, че даже ние самите вече не сме в състояние да се познаем. А какво всъщност е това „за съжаление“, кое е това „обичайно“ нещо и как се нарича то? Разбира се, става дума за онова универсално чувство, което се нарича ЛЮБОВ! – най-мощната и единствена сила, която може толкова ненадейно, така изведнъж и мощно да ви изхвърли от коловоза, че дори и най-силните характери не са в състояние да ѝ се противопоставят. Защо ли? Ами тъкмо поради самата природа на ЛЮБОВТА – най-силната енергия, имплантирана в нашите личности и в душите ни.

Може и да сме били заедно в някой свой предишен живот, а може и да не сме. Може би винаги сме изпитвали един към друг този особен вид диво привличане и любов, но може би никога не ни е било съдено да сме заедно. Само едно нещо беше ясно тук – душите ни бяха едно цяло. Изпитвахме много силна, но едновременно с това – болезнена привързаност. Привързаност, която не можеш да имаш с всекиго, когото срещнеш. Само веднъж в живота си човек може да открие такава привързаност. Ако я срещне два пъти, значи е много щастлив, но не я ли срещне нито веднъж, никога няма да познае какво е това истинска любов.

ЛЮБОВ! Чувството, което никога няма да изгубим, забравим или победим. То е вътре в нас, около нас, между нас … навсякъде. Но не се съсредоточавайте само върху теорията за любовта. Обичайте така както трябва да се обича! Открито, истински и най-важното от всичко – от сърце, с дух и с душа. Това никога никого няма да нарани, точно обратното. Ще помогне на мнозина от вас!

Някои автори се опитват да ни обясняват любовта с помощта на  илюстрации и снимки, показващи нивата на хормоните ни: допамин, серотонин и окситоцин. Хора, … това не е наука. Любовта е ЕНЕРГИЯ! Тя може да се измери, само тогава,  когато я откриеш!

Много хора, особено в наши дни, не дават любов, но я търсят! Питам ги: Какъв проблем имате? А те отговарят: Имах много лош опит с това и сега трябва да се защитя! Но, ако непрестанно искаш да се защитаваш и ако и останалите правят същото, тогава как ще откриеш истинската си любов? Много конфузна и трудна ситуация.

В общи линии хората вече все повече спират да разговарят помежду си. Те си пращат съобщения! Но как ще получиш или ще дадеш любов чрез телефона? Няма такъв начин! Излезете навън! Отворете се към другите! Говорете, гледайте хората в очите! Ако не направите това, как ще откриете своето диво привличане? Със снимки сигурно няма да стане!

 

Диво привличане – Томе Тасевски

Издателство: Мултипринт, multiprint-sofia.com

 

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.