Луиз Хей: Обръщайте внимание на чувствата си, без да ги съдите

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Осъзнавай, Обичай | 0 Коментара
снимка: hipwee.com

снимка: hipwee.com

Открийте се за живота и радостта! Пазете здравето на сърцето си от проблеми, като болки в гърдите, сърцебиене, високо кръвно налягане, лошо работещи или блокирани артерии. Осъзнавайте емоциите си и се учете да ги изразявате по начини, които ви помагат да се справяте с тях. Старайте се да определяте какво точно е довело до тях.

Свързаните със сърцето симптоми – дори тези, които изглеждат леки, може да са сериозни, затова посетете лекаря си при какъвто е да е сигнал за проблеми със сърцето. Важно е също да подходите към промяна в поведението и мисловните си модели.

Вслушайте се в посланията, които тялото ви изпраща за емоциите зад здравословните ви проблеми, и след това работете за промяна на усвоените мисловни навици. Например, разстройствата със сърцето се коренят най-общо в продължителни емоционални проблеми, които са втвърдили сърцето и са блокирали щастието и радостта.

Едно хубаво общо утвърждение за противодействие на негативните чувства е

Радост. Радост. Радост. Позволявам радостта любящо да протича през ума и тялото ми, и я изживявам.

Втвърдяването на артериите, или атеросклерозата, идва от намерението за съпротива, втвърдена ограничена нагласа и отказа да се види доброто в живота. Ако имате подобни проблеми, ще ви помогне утвърждението:

Напълно открит съм за живота и радостта. Избирам да виждам с любов.

Смущенията с холрестерола са свързани със страх или с неспособност да приемете щастието. За да отворите запушените канали на радостта, които имат отношение към холестерола, използвайте утвърждението:

Избирам да обичам живота. Каналите на радостта ми са широко отворени. Безопасно е да получавам.

За намаляване на неразрешени и дълготрайни емоционални проблеми, свързани с високото кръвно налягане, прилагайте утвърждението:

Освобождавам се от миналото с радост. Аз съм в покой.

 

Всичко е наред – Луиз Хей, Мона Лиза Шулц, louisehay.com

Издателство: Кибеа, kibea.net

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Луиз Хей: Единственото важно в този момент е какво избирате да мислите, говорите и правите

Луиз Хей: За да промените преживяванията си, променете мислите си!

Луиз Хей: Проблемите в живота ни са резултат от мислите в главата ни

Акцент на деня…

Защо да ти се сърдя? Ако си правя труда да се ядосвам на всеки, който постъпва нечестно с мен или пък прояви неблагодарност, целият ми живот ще си отиде в убийствен гняв... (Черната кутия - Амос Оз)

Трудно е да простиш. Трудно е да преглътнеш. Трудно е да продължиш. Но не го ли направиш, обричаш душата си на агония. Гневът, дори и справедлив, единствено и само ти напомня за болката, която си преживял в миналото. Пренася я в настоящето. И заплашва да я пренесе и в бъдещето. Гневът не е сила. Желанието за реванш не е смелост. Сила е да простиш. Смелост е да продължиш. А мъдрост... да направиш всичко това с ясното съзнание, че не го дължиш на другия, на този, който те е наранил. Дължиш го на себе си...

 

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите"

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте през 2018г.

Сподели мнението си