Вярвайте! В един миг вие ще помагате, в друг, ще ви помагат на вас

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Вярвай
снимка: 1wallpaper.net

снимка: 1wallpaper.net

Дори да не сме съвършени и да грешим, доброто винаги е близо до нас! Трябва единствено да повярваме! В един момент ще ни помогнат, а в друг, ние ще помагаме. 

„На една прекрасна тучна поляна до пътя пасат два коня. Единият от тях, обаче, е сляп.
Неговият собственик е решил вместо да го изостави или убие, да му направи удобно място за живеене, където конят да се чувства в безопасност.

Това, само по себе си е удивително, но не е всичко. Той е прикачил камбанка на шията на по-дребния кон, която позволява на слепия му събрат да узнава къде се намира неговия приятел и да може да го следва. Спира се, ослушва се внимателно за камбанката и бавно тръгва в посоката на звука.

Когато конят със звънчето се прибира вечер под навеса, той винаги се спира и поглежда назад, за да се убеди, че слепият кон е достатъчно близо да чува звука на звънчето и така да намери пътя към дома…

Подобно на собственика на тези коне, Бог не ни захвърля само защото не сме съвършени, защото имаме проблеми или защото понякога вземаме „грешни” решения. Той бди над нас и дори ни праща хора да ни помагат, когато се нуждаем от помощ.

Понякога ние сме слепия кон, воден от малкото медно звънче, което Творецът е поставил в нашия живот. А друг път сме водещият кон, който помага на някой сляп или заблуден да намери своя път в живота!“

 

Приказки и притчи за малки и големи – Жанет Орфану

Издателство: Екобелан, ecobelan.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Вярвай, че вече имаш това, което искаш, и наистина ще го имаш!

Това, което обичаш, те прави човекът, който си! Не се отказвай от него, защото това означава да се откажеш от себе си!

Не се отказвай като видиш трудности! Те са там, за да калят характера ти