Децата избират вас и вие избирате тях, за да свършите важна работа на тази планета

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Осъзнавай, Откъси
снимка: trunkweed.com

снимка: trunkweed.com

Ние избираме мястото, на което да се родим, родителите си, уроците, които ще научим и които ще предадем на околните. И всичко това в името на голяма мисия – много по-голяма от живота.

Да наречем децата с уникални психически качества „екстрасенси“, „медиуми“ или „индигови“, донякъде може да обясни феномена, но те не се вписват съвсем точно в тези етикети. Теза деца са често съвсем обикновени, наистина като всички нас – но погледът им реалността на света е съвсем различен.

Всъщност го виждат такъв, какъвто е, без наслоенията, нанесени от традиции, религии, образователни системи или социални ценности, свързани с „може“, „не може“, „нормално“ и „ненормално“, „правилно“ и „неправилно“.

Очите им са бистри и широко отворени. Те наистина идват на този свят „с вдигнати щори и измити прозорци“. И недоумяват защо възрастните не виждат, не чуват и не разбират онова, което е най-просто…

Децата имат свое послание за всички нас – и твърдят, че е жизненоважно да го проумеем веднага. Те вярват, че човешката раса е стигнала до важен кръстопът. Дали сме на прага на нова еволюция на съзнанието или се каним да поемем стремглаво надолу към страха, несигурността и войната? Всеки от нас трябва да избере своя път.

Думите на децата са ехо от пророчествата на древните мъдреци, повечето от които говорят за знаците, за които трябва да следим в периода на „Голямата промяна“ (както често я наричат). Много от тези предсказания се осъществяват пред очите ни. Урокът е прост: В наши ръце е силата да създадем или свят на мир и състрадание или свят на войни и конфликти. Да, винаги сме имали този избор, но сега той е решаващ.

Едно основно послание виждаме във всички статии и споделени преживявания. То е съвсем просто, но ако успеем да осъзнаем значението му докрай, изкуството да се грижим за децата си така, че да разкрият дарбите си, ще ни се отдава с неимоверна лекота.

„Децата избират вас и вие избирате тях, за да свършите важна работа на тази планета. Вие се възпитавате едни други в името на мисията си.“ Припомняйте си тази мисъл. Тя е началото и краят, алфата и омегата. Вие сте едновременно родителят и детето. Всъщност няма разлика.

 

Посланията на новите деца – Джеймс Туайман, worldpeacepulse.com

Издателство: Кибеа, kibea.net

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Времето, прекарано с деца, лекува душата

Децата са извор на житейска мъдрост и любов

Три неща можем да научим от децата: да сме радостни без повод, винаги да сме заети с нещо и да се стремим с всички сили към това, което желаем