Луиз Хей: Човешкото тяло не може да издържи на пълна газ цял живот

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Обичай, Осъзнавай
снимка: allswalls.com

снимка: allswalls.com

Отделете време за себе си. Пробвайте нови занимания. Намерете нещо, което да ви радва само по себе си. Намалете количеството адреналин. Психологическите техники на Луиз Хей помагат за изцеление на мисловните модели, които причиняват стомашни проблеми. Последните загатват, че не може повече да смилате този забързан живот. Тялото ви крещи за отдих и за намаляване на напрежението. В книгата Всичко е наред – Луиз Хей и д-р Мона Лиза Шулц разглеждат в детайли връзката между емоционалните центове в тялото и здравословните проблеми.

„Изобилства от ефективни медицински решения за храносмилателни разстройства, като стомашните киселини, рефлукса, язвата, разширяването на стомаха, подуването, болестта на Крон и синдрома на раздразнените черва.

В повечето случаи обаче медикаментозното лечение третира симптомите, а не първопричината за проблема. Ако имате хронични смущения в храносмилателния тракт, ще трябва също да вземете под внимание мисловните и поведенческите модели, подкрепящи тези смущения.

Всички храносмилателни проблеми произтичат от една и съща основна емоция – страх. Например, хора със стомашни проблеми изпитват страх от новото и вярват, че не са достатъчно компетентни да се справят с житейските препятствия по пътя си. Те често са контролирани от страх, тревожност и несигурност.

Ако това ви звучи познато и искате да пропъдите страха и да се изправите лице в лице пред нови преживявания, оздравителното утвърждение е:

Животът е съгласен с мен. Аз възприемам новото във всеки момент на деня. Всичко е наред.

Ако страдате от язва, негативните ви мисли, изглежда са свързани със страха, че не сте достатъчно добри и утвърждението ще е:

Обичам и одобрявам себе си. Аз съм в мир. Спокоен съм. Всичко е наред.

Колитът (възпаление на дебелото черво) се свързва с дълбоко вкоренена несигурност и съмнение в себе си. Подходящо утвърждение в този случай е:

Обичам и одобрявам себе си. Правя най-доброто, на което съм способен. Аз съм прекрасен. Аз съм в мир.“

 

Всичко е наред – Луиз Хей, Мона Лиза Шулц, louisehay.com

Издателство: Кибеа, kibea.net

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Луиз Хей: За да промените преживяванията си, променете мислите си!

Луиз Хей: Единственото важно в този момент е какво избирате да мислите, говорите и правите

Луиз Хей: Проблемите в живота ни са резултат от мислите в главата ни