Можем да научим много за себе си, само като наблюдаваме внимателно децата си

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Осъзнавай, Откъси
снимка: wonderschool.com

снимка: wonderschool.com

Решението да имаме дете е едно от най-важните, които ще вземем в живота си. Този избор ще ни промени, ще ни помогне да израснем, защото пътят на родителството, по който поемаме, е пълен с предизвикателства, но много повече ни носи удовлетворение и дълбока радост.

Бъдете благословени за пътя, който сте избрали. Предизвикателствата ще бъдат много и големи. Възнаграждението ще бъде дълбоко. Другите няма да ви разбират, но смелостта и почтеността ви ще бъдат най-големите дарове за децата ви. Защото когато повярвате в собствената си мъдрост и поемете по пътя на своята истина, ще се превърнете в сияен образец за децата си.

Това, следователно, е същността на работата ни… да си напишем духовните „домашни“, за да могат децата ни да се радват на родители, живеещи в правилните взаимоотношения.

Вашите деца се раждат с извисено съзнание и с изключителна мъдрост. Те са избрали вас за свои родители. Не го забравяйте. Избрали са вас и са направили добър избор. Сега вие трябва да се откажете от всички представи за това как „трябва“ да бъдете родители, и просто да бъдете такива.

Родителството не означава да правите определени неща, а да бъдете. То е състояние на вибрация.

Чувствителните деца усещат вибрациите – цялата вселена пулсира и жужи от живот и всяко дете преживява този феномен по свой собствен начин.

Отделяйте време да дишате дълбоко, обръщайте внимание, вслушвайте се в думите си, чувствайте тялото си. Живейте в настоящето. Освободете се от неврологичната паяжина, която ви държи като марионетки в неосъзнатия модел на първосигналното (реактивното) поведение. Чувствата, усещанията, а често и действията на децата ни се влияят от собствените ни емоционални проблеми. Те буквално улавят вибрациите около себе си и ги въплътяват. Заради нас.

Наблюдавайте детето си и мислено се питайте: „Каква част от мен се чувства по този начин?“

Вслушайте се дълбоко, за да чуете отговора. Можем да научим много за себе си, можем да осъзнаем кои сме всъщност, като наблюдаваме внимателно децата си. Можем да изберем какви да бъдем. Научете децата си, че няма нищо страшно в промяната, като отправяте предизвикателства към самите себе си и като се променяте.

 

Посланията на новите деца – Джеймс Туайман, worldpeacepulse.com

Издателство: Кибеа, kibea.net

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Няма проблемни или трудни деца, има неразбрани…

Приказка (не само) за деца: Другите може да не виждат същността ти, но важното е, че ти знаеш кой си!

Всяка грешка, която децата правят, е една стъпка напред към тяхното порастване