Само вие притежавате силата да изцелите всяка болка на детето си!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Не се страхувай, Откъси
снимка: Facemama.com

снимка: Facemama.com

Само вие притежавате силата да изцелите всяка болка на детето си! Но бъдете искрени, не крийте сълзите си, не лъжете за състоянието си. Децата разбират и дълбоко ценят истината и почтеността.

Не се страхувайте, съберете кураж и позволете на децата си да ви видят без маска. Направете го грациозно и с прошка към себе си. За да бъдеш родител на дете с извисено съзнание, се изисква пълна почтеност. Друг път няма.

Те усещат кога не им казвате истината. И това ги разстройва дълбоко, дори ги осакатява. Но им правите прекрасен дар, когато признавате собственото си поведение, назовавате го ясно и утвърждавате план за промяна! Така учим децата си да израстват. Прегърнете истинския си Аз и свободно споделете себе си. Учете и децата си да правят същото.

Наблюдавайте играта им и ще видите буквалното въплъщение на великите истини на живота: всички сме свързани, надарени сме със сила, притежаваме всички отговори в себе си, намираме с на сигурно място в телата си, откликваме на безусловната любов и приемане; съвършени сме такива, каквито сме. Децата ни разцъфват и дишат, отварят се и сияят в присъствието едно на друго. В танца си и играта си те създават рая на земята.

Като родители ние сме благословени да се събираме около тях, за да се грижим и да споделяме невероятния си път. Да се държим за ръце, да плачем заедно, да се радваме един на друг. Да разказваме историите си. Създадени сме да бъдем заедно. Когато сме заедно настъпва дълбоко изцеление. Намерете се един друг.

Помнете, че всеки ден, всеки миг е нов и изпълнен с безкраен потенциал за съвместно учене и израстване. Откликвайте на мига. Преживявайте реалността на своето най-съкровено същество с помощта на детето си. Не се вслушвайте в ехото на вчера. Възприемайте разгръщащия се миг не само с очите си и ушите си. забавете темпото. Разтворете всичките си сетива – многоизмерно. Изобщо не трябва да живеете като другите. бъдете в своя живот със своето дете.

Призванието ни като високо осъзнати родители е да пребиваваме истински в настоящето, да откликваме динамично, да се пробудим интуитивно и да се отворим широко за тези деца, като наши учители и ученици. Да подкрепяме с любов, внимание и съпричастност. Да им даваме инструментите, които са им нужни, за да осъществяват връзка с този свят и хората в него. Да ги обичаме безусловно, пълноценно, неограничено. Да им казваме, че мястото им е тук, на тази земя, в този момент. И да вярваме, че те наистина ни водят нанякъде.

 

Посланията на новите деца – Джеймс Туайман, worldpeacepulse.com

Издателство: Кибеа, kibea.net

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Как да научим децата си да бъдат щастливи?

Децата имат нужда от приемане, окуражаване и обичане! Безусловно!

Петър Дънов за родителите, децата и трите образователни периода