Най-добрият начин да постигнете личните си цели

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Осъзнавай, Обичай | 0 Коментара
снимка: xliberty.nl

снимка: xliberty.nl

Формулата, до която успелите хора достигат. – Ако желаете да постигнете нещо, първо помогнете на другите да го постигнат. Според автора на книгата Разговори с Бога и По-щастлив от Бог – Нийл Доналд Уолш, това важи не само за някои от нас, а за всички. Не само за малцина, а дори за последния човек.

Макар всички духовни учители през вековете да са ни съветвали да не се тревожим за себе си, аз бих искал да повторя, че няма нищо лошо в това човек да има лични цели в живота.

Освен това искам да изтъкна, че когато разберем, че най-добрият начин да постигнем всичките си цели и да живеем живота, за който сме мечтали, е да помагаме на другите да постигат целите си и да живеят живота, за който те са мечтали, ние ще открием пътя към трайното щастие.

Уверявам ви, че не си го измислям. Идеята не е само моя. Такъв е опитът на мнозина, които са постигнали огромен успех в живота си. Прочетете цитатите по-долу. Просто ги прочетете и осмислете. Това са думите на хора, които имат причини да познават механизма на живота.

 

Помагайки на другите, ние помагаме на себе си, защото доброто, което отдаваме, затваря кръга и се връща при нас.

Флора Едуарде

Основната ни цел в живота е да помагаме на другите.

Далай Лама

Помагайте на другите да осъществят мечтите си, и ще осъществите своите.

Лес Браун

Буквална истина е, че ще постигнете най-голям и бърз успех, като помагате на другите да успеят.

Наполеон Хил

Можете да имате всичко, което пожелаете на света, стига да помагате на другите да постигат онова, което те желаят.

Зиг Зиглар

Според мен е любопитна, че толкова много успели хора са стигнали до една и съща формула, до едно и също разбиране, до същото прозрение, до същия подход, до същото основно послание как да живеем, което ни е дадено толкова отдавна…

 

По-щастлив от Бог – Нийл Доналд Уолш, nealedonaldwalsch.com

Издателство: Хермес, hermesbooks.com 

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Винаги помагай! Когато човек споделя трудностите, израства духовно

Живейте всеки ден, сякаш живота тепърва започва!

Всички сме по-удовлетворени, когато сме замесени в нещо по-голямо от самите нас!

Акцент на деня…

Защо да ти се сърдя? Ако си правя труда да се ядосвам на всеки, който постъпва нечестно с мен или пък прояви неблагодарност, целият ми живот ще си отиде в убийствен гняв... (Черната кутия - Амос Оз)

Трудно е да простиш. Трудно е да преглътнеш. Трудно е да продължиш. Но не го ли направиш, обричаш душата си на агония. Гневът, дори и справедлив, единствено и само ти напомня за болката, която си преживял в миналото. Пренася я в настоящето. И заплашва да я пренесе и в бъдещето. Гневът не е сила. Желанието за реванш не е смелост. Сила е да простиш. Смелост е да продължиш. А мъдрост... да направиш всичко това с ясното съзнание, че не го дължиш на другия, на този, който те е наранил. Дължиш го на себе си...

 

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите"

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте скоро!

Сподели мнението си