Понякога най-малката крачка в правилната посока се оказва най-голямата стъпка в живота ви!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Размисли, Осъзнавай | 0 Коментара
снимка за фон: corexcellence.com

снимка за фон: corexcellence.com

Успехът е съвкупност от малки усилия, повтаряни всеки ден. Не спирайте да се движите към мечтите си!

Напоследък често се сблъсквам с хора, поставили си нови цели или започнали ново начинание, които са обезсърчени от бавния си напредък –усещам, че повечето се опитват веднага да създадат голямата картина. А когато това не се случи толкова бързо, колкото са се надявали, те позволяват на въображението си онзи елемент от него, който ги е подтикнал към начинанието – да се обърне срещу тях.

Вместо да си представят, че всичко ще върви като по вода, и да помислят за нови начини да го постигнат, в ума им изникват най-песимистичните варианти за пълен провал. Най-парадоксалното е, че обезсърчаването отнема силите им и на практика намалява шансовете им да осъществят мечтите си.

Кои са „нещата“, с които изграждаме мечтания живот? Точно така – малките неща. Малките стратегически стъпки в началото на всяко начинание водят до големи успехи в бъдеще.

Компасът на живота ви е устроен на същия принцип като компаса на някой плавателен съд. Малките крачки напред могат да ви осигурят големия напредък. Всъщност ако систематично и упорито правите по няколко крачки в правилната посока, един ден ще вдигнете поглед и ще раберете, че сте изминали цялото разстояние. От изходната точка до мястото, на което винаги сте мечтали да бъдете.

 

Малките неща – Анди Андрюс, andyandrews.com

Издателство: Skyprint, skyprintbooks.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Понякога няма нито следващ път, нито втори шанс. Само сега или никога!

Днес не е просто ден. Днес е нова възможност и още един шанс за ново начало!

Успехът обикновено е само на една малка стъпка от мястото, на което хората решават да престанат да се борят и се отказват!

 

 

Акцент на деня…

Убеден съм, че пречките идват, за да измерят колко силно желаеш нещо. (Лидерът, който нямаше титла - Робин Шарма)

Рядко го осъзнаваме. Всъщност, почти никога. И се отказваме. Отказваме се точно в момента, в който сме на прага да осъществим мечтата си, да променим живота си, дa постигнем... себе си. И забравяме, че най-тъмно винаги е, преди да се съмне. Забравяме, че умората и отчаянието, които изпитваме в момента, не са знаци, с които съдбата ни казва да се откажем, а знаци, че даваме най-доброто от себе си. И че единственото, което трябва да направим, е да поемем дъх, да затворим очи... и да продължим. Да не предаваме себе си. Да не се обръщаме назад. Да не гледаме със страх напред. Да се съсредоточим върху момента сега. Върху това да извадим скритите запаси от енергията си. Върху това да се облегнем на вярата си. Върху това да докажем, най-вече на себе си, че сме по-големи и от най-големите камъни, които се появяват по пътя ти. Защото голямата награда идва за тези, които полагат големи усилия. Които поемат голям риск. Които преживяват голяма трансформация. Тези, които избират да не слушат разума, а да чуят сърцето си. Тези, които се отказват да бъдат като другите - "трезвомислещи", "зрели", непоемащи "непремерени рискове" (та, нали ако рискът е премерен, изобщо не е риск!) и избират да бъдат различни, да бъдат себе си. Тези, които се осмеляват да живеят истински...

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите"

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте през 2018г.

Сподели мнението си