Понякога най-малката крачка в правилната посока се оказва най-голямата стъпка в живота ви!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Осъзнавай, Откъси
снимка за фон: corexcellence.com

снимка за фон: corexcellence.com

Успехът е съвкупност от малки усилия, повтаряни всеки ден. Не спирайте да се движите към мечтите си!

Напоследък често се сблъсквам с хора, поставили си нови цели или започнали ново начинание, които са обезсърчени от бавния си напредък –усещам, че повечето се опитват веднага да създадат голямата картина. А когато това не се случи толкова бързо, колкото са се надявали, те позволяват на въображението си онзи елемент от него, който ги е подтикнал към начинанието – да се обърне срещу тях.

Вместо да си представят, че всичко ще върви като по вода, и да помислят за нови начини да го постигнат, в ума им изникват най-песимистичните варианти за пълен провал. Най-парадоксалното е, че обезсърчаването отнема силите им и на практика намалява шансовете им да осъществят мечтите си.

Кои са „нещата“, с които изграждаме мечтания живот? Точно така – малките неща. Малките стратегически стъпки в началото на всяко начинание водят до големи успехи в бъдеще.

Компасът на живота ви е устроен на същия принцип като компаса на някой плавателен съд. Малките крачки напред могат да ви осигурят големия напредък. Всъщност ако систематично и упорито правите по няколко крачки в правилната посока, един ден ще вдигнете поглед и ще раберете, че сте изминали цялото разстояние. От изходната точка до мястото, на което винаги сте мечтали да бъдете.

 

Малките неща – Анди Андрюс, andyandrews.com

Издателство: Skyprint, skyprintbooks.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Понякога няма нито следващ път, нито втори шанс. Само сега или никога!

Днес не е просто ден. Днес е нова възможност и още един шанс за ново начало!

Успехът обикновено е само на една малка стъпка от мястото, на което хората решават да престанат да се борят и се отказват!