Двата погледа върху любовта – близкия към градината и далечния към звездите

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Обичай, Вярвай | 0 Коментара

 

снимка: yandex.ru

снимка: yandex.ru

Обичайте, въпреки страха, че може да ви наранят. Колкото повече любов раздавате, толкова по-голямо вътрешно пространство освобождавате за нея. Намерете малките жестове и примери, че тя съществува около вас. Не се страхувайте да обичате!

ГЛЕДКАТА ОТ ГРАДИНАТА

Любовта, която дирите извън себе си, вече е част от вас. Спрете да търсите и започнете да обичате всичко, което ви заобикаля – паричката, която се мъчи да се провре през пукнатината на тротоара, врабчето, което каца на перваза ви, бездомника на ъгъла. Обичайте смело въпреки страха да не ви наранят. Като раздавате любовта си, вие създавате вътрешно пространство, в което да се влее още любов.

Осъзнавайте колко време и внимание посвещавате на притежанията си и променете приоритетите си. Насочвайте повече енергия към взаимоотношенията си и по-малко към материалните вещи. Развийте състрадание и себеотрицание към другите, дори и това да ви кара да се чувствате уязвими. Помнете, че и най-малките жестове могат да предадат огромна любов.

ГЛЕДКАТА ОТ ГАЛАКТИКАТА

Когато погледнете любовта от възможно най-високото място, става очевидна една стара аксиома от неделното училище: Бог е любов. Тази божественост е светлина, която прониква всичко и е навсякъде – тя е съзидателна енергия, правеща живота възможен. Истинската любов, която прилагате на практика в живота си и давате на другите, е проявление на Божественото в този свят.

Съкрушаването на сърцето ви е необходимо, за да може светлината на любовта да засияе още по-блестяща, озарявайки пътя пред вас. Когато съумеете да осъзнаете този факт, неизбежно ще бъдете обхванати от любов, защото вие сте създадени от любов и вдишвате любов всеки един миг. Единствено коравосърдечието може да ви попречи да изживеете пълноценно любовта. Светлината на любовта, която съкрушеното сърце излъчва, ви помага да видите Божественото у хората, да усетите душата им и да се свържете с тях по начин, който може наистина да трансформира света.

КОЕ Е НАЙ- ВАЖНОТО ЗА ЛЮБОВТА

Любовта озарява пътя, който се простира пред вас. Позволете на сърцето да се съкруши, за да засияе светлината на любовта.

 

Най-важните неща – Карън Уайът, karenwyattmd.com

Издателство: Хермес, hermesbooks.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Основната цел на нашия живот е…. да бъдем щастливи!

Избери да се радваш на всичко, което имаш, забрави това, което нямаш! И животът ти ще се промени!

Вярвай, че ще имаш това, което искаш, и знай, че вече идва към теб. Но му трябва време…

Акцент на деня…

Убеден съм, че пречките идват, за да измерят колко силно желаеш нещо. (Лидерът, който нямаше титла - Робин Шарма)

Рядко го осъзнаваме. Всъщност, почти никога. И се отказваме. Отказваме се точно в момента, в който сме на прага да осъществим мечтата си, да променим живота си, дa постигнем... себе си. И забравяме, че най-тъмно винаги е, преди да се съмне. Забравяме, че умората и отчаянието, които изпитваме в момента, не са знаци, с които съдбата ни казва да се откажем, а знаци, че даваме най-доброто от себе си. И че единственото, което трябва да направим, е да поемем дъх, да затворим очи... и да продължим. Да не предаваме себе си. Да не се обръщаме назад. Да не гледаме със страх напред. Да се съсредоточим върху момента сега. Върху това да извадим скритите запаси от енергията си. Върху това да се облегнем на вярата си. Върху това да докажем, най-вече на себе си, че сме по-големи и от най-големите камъни, които се появяват по пътя ти. Защото голямата награда идва за тези, които полагат големи усилия. Които поемат голям риск. Които преживяват голяма трансформация. Тези, които избират да не слушат разума, а да чуят сърцето си. Тези, които се отказват да бъдат като другите - "трезвомислещи", "зрели", непоемащи "непремерени рискове" (та, нали ако рискът е премерен, изобщо не е риск!) и избират да бъдат различни, да бъдат себе си. Тези, които се осмеляват да живеят истински...

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите"

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте през 2018г.

Сподели мнението си