Двата погледа върху любовта – близкия към градината и далечния към звездите

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Обичай, Вярвай | 0 Коментара

 

снимка: yandex.ru

снимка: yandex.ru

Обичайте, въпреки страха, че може да ви наранят. Колкото повече любов раздавате, толкова по-голямо вътрешно пространство освобождавате за нея. Намерете малките жестове и примери, че тя съществува около вас. Не се страхувайте да обичате!

ГЛЕДКАТА ОТ ГРАДИНАТА

Любовта, която дирите извън себе си, вече е част от вас. Спрете да търсите и започнете да обичате всичко, което ви заобикаля – паричката, която се мъчи да се провре през пукнатината на тротоара, врабчето, което каца на перваза ви, бездомника на ъгъла. Обичайте смело въпреки страха да не ви наранят. Като раздавате любовта си, вие създавате вътрешно пространство, в което да се влее още любов.

Осъзнавайте колко време и внимание посвещавате на притежанията си и променете приоритетите си. Насочвайте повече енергия към взаимоотношенията си и по-малко към материалните вещи. Развийте състрадание и себеотрицание към другите, дори и това да ви кара да се чувствате уязвими. Помнете, че и най-малките жестове могат да предадат огромна любов.

ГЛЕДКАТА ОТ ГАЛАКТИКАТА

Когато погледнете любовта от възможно най-високото място, става очевидна една стара аксиома от неделното училище: Бог е любов. Тази божественост е светлина, която прониква всичко и е навсякъде – тя е съзидателна енергия, правеща живота възможен. Истинската любов, която прилагате на практика в живота си и давате на другите, е проявление на Божественото в този свят.

Съкрушаването на сърцето ви е необходимо, за да може светлината на любовта да засияе още по-блестяща, озарявайки пътя пред вас. Когато съумеете да осъзнаете този факт, неизбежно ще бъдете обхванати от любов, защото вие сте създадени от любов и вдишвате любов всеки един миг. Единствено коравосърдечието може да ви попречи да изживеете пълноценно любовта. Светлината на любовта, която съкрушеното сърце излъчва, ви помага да видите Божественото у хората, да усетите душата им и да се свържете с тях по начин, който може наистина да трансформира света.

КОЕ Е НАЙ- ВАЖНОТО ЗА ЛЮБОВТА

Любовта озарява пътя, който се простира пред вас. Позволете на сърцето да се съкруши, за да засияе светлината на любовта.

 

Най-важните неща – Карън Уайът, karenwyattmd.com

Издателство: Хермес, hermesbooks.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Основната цел на нашия живот е…. да бъдем щастливи!

Избери да се радваш на всичко, което имаш, забрави това, което нямаш! И животът ти ще се промени!

Вярвай, че ще имаш това, което искаш, и знай, че вече идва към теб. Но му трябва време…

Из „Минута вдъхновение: уроци от книгите и живота“

"Защо ли нещата трябва да се променят, - прошепна Прасчо. Пух помисли, помисли и каза: Така имат възможност да станат по-добри." - "Мечо Пух", Алън Милн

...Промяната не иска да разруши живота ни. Тя идва, за да преподреди живота ни. Размества мозайката, за да нарисува нова картина, по-красива, по-завършена, по-пъстроцветна картина. Картина, в която нещата, които са били излишни, са премахнати. А нещата, които са липсвали, са на мястото си. Картина, която е нашата картина. 
Затова, когато ни се струва, че животът ни се преобръща с главата надолу, нека си напомним, че ние виждаме само отрязък от картината. Цялостната картина я вижда единствено Бог. Нека се оставим в ръцете Му. Нека Му се доверим...
(продължава)

Автор: Гергана Лабова

Помогни на МОСТ за книги да продължи, заделяйки с $1 / месечно.

От наша страна, ще tи предоставим свободен ежедневен достъп до всички публикации в новия ни проект "Минута вдъхновение: уроци от книгите и живота".

Чети на: www.patreon.com/GerganaLabova

(До 10 февруари 2019 всички текстове ще са достъпни за четене.)

Become a Patron!

Сподели мнението си