Двата погледа върху любовта – близкия към градината и далечния към звездите

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Вярвай, Обичай

 

снимка: yandex.ru

снимка: yandex.ru

Обичайте, въпреки страха, че може да ви наранят. Колкото повече любов раздавате, толкова по-голямо вътрешно пространство освобождавате за нея. Намерете малките жестове и примери, че тя съществува около вас. Не се страхувайте да обичате!

ГЛЕДКАТА ОТ ГРАДИНАТА

Любовта, която дирите извън себе си, вече е част от вас. Спрете да търсите и започнете да обичате всичко, което ви заобикаля – паричката, която се мъчи да се провре през пукнатината на тротоара, врабчето, което каца на перваза ви, бездомника на ъгъла. Обичайте смело въпреки страха да не ви наранят. Като раздавате любовта си, вие създавате вътрешно пространство, в което да се влее още любов.

Осъзнавайте колко време и внимание посвещавате на притежанията си и променете приоритетите си. Насочвайте повече енергия към взаимоотношенията си и по-малко към материалните вещи. Развийте състрадание и себеотрицание към другите, дори и това да ви кара да се чувствате уязвими. Помнете, че и най-малките жестове могат да предадат огромна любов.

ГЛЕДКАТА ОТ ГАЛАКТИКАТА

Когато погледнете любовта от възможно най-високото място, става очевидна една стара аксиома от неделното училище: Бог е любов. Тази божественост е светлина, която прониква всичко и е навсякъде – тя е съзидателна енергия, правеща живота възможен. Истинската любов, която прилагате на практика в живота си и давате на другите, е проявление на Божественото в този свят.

Съкрушаването на сърцето ви е необходимо, за да може светлината на любовта да засияе още по-блестяща, озарявайки пътя пред вас. Когато съумеете да осъзнаете този факт, неизбежно ще бъдете обхванати от любов, защото вие сте създадени от любов и вдишвате любов всеки един миг. Единствено коравосърдечието може да ви попречи да изживеете пълноценно любовта. Светлината на любовта, която съкрушеното сърце излъчва, ви помага да видите Божественото у хората, да усетите душата им и да се свържете с тях по начин, който може наистина да трансформира света.

КОЕ Е НАЙ- ВАЖНОТО ЗА ЛЮБОВТА

Любовта озарява пътя, който се простира пред вас. Позволете на сърцето да се съкруши, за да засияе светлината на любовта.

 

Най-важните неща – Карън Уайът, karenwyattmd.com

Издателство: Хермес, hermesbooks.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Основната цел на нашия живот е…. да бъдем щастливи!

Избери да се радваш на всичко, което имаш, забрави това, което нямаш! И животът ти ще се промени!

Вярвай, че ще имаш това, което искаш, и знай, че вече идва към теб. Но му трябва време…