Да останете себе си в свят, който постоянно се опитва да ви промени е най-доброто постижение!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Размисли, Осъзнавай | 0 Коментара
снимка: hdwallpaperdaily.com

снимка: hdwallpaperdaily.com

Приемете всичко в себе си – абсолютно всичко! Бъдете себе си в началото и в края – без извинения и съжаления!

ЛЮБОВ КЪМ СОБСТВЕНАТА ЛИЧНОСТ

1.Какво ви прави толкова недостойни за любов? Кои са недостатъците, характеристиките, прегрешенията и несъвършенствата, които използвате като извинение да не обичате себе си? Направете си списък. Ако някой ваш приятел ви беше дал списък с причините, поради които не обича себе си, какво щяхте да му кажете?

Сега, въз основа на списъка с вашите “недостатъ ци”, напишете някои утвърждения:

“Обичам себе си, когато не съм в добро настроение и съм избухлив.”

“Обичам себе си, когато съм настроен да критикувам и осъждам.”

“Обичам себе си, когато съм нервен и боязлив.”

“Обичам себе си, когато съм мързелив.”

(Това не значи, че трябва да обичате да бъдете нервни или критични; а че просто трябва да обичате себе си каквото и да е замислило вашето его.)

2. Как животът ви щеше да се различава от сегашния, ако бяхте своя най-добър приятел -ако обичахте себе си безусловно? Как щяха да се променят нещата, които правите, казвате, мислите, чувствате, както и тези, в които вярвате? Щяхте ли да правите различни избори и да вземате различни решения относно организацията на всекидневния си живот? Или щяхте да имате различни мечти за бъдещето?

(Отделете време на това упражнение. Не се преструвайте, че вече напълно обичате себе си. Ако това беше така, нямаше да бъдете тук!) Отсега нататък по всички възможни за вас начини започнете да действате “сякаш” сте своят най-добър приятел.

 

Да живееш с вълшебство – Джил Едуардс, jill-edwards.co.uk

Издателство: Аратрон, aratron.org

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Вашите убеждения проправят пътят към успеха!

Понякога няма нито следващ път, нито втори шанс. Само сега или никога!

Идеята е да умрем млади – възможно най – късно!

Акцент на деня…

Убеден съм, че пречките идват, за да измерят колко силно желаеш нещо. (Лидерът, който нямаше титла - Робин Шарма)

Рядко го осъзнаваме. Всъщност, почти никога. И се отказваме. Отказваме се точно в момента, в който сме на прага да осъществим мечтата си, да променим живота си, дa постигнем... себе си. И забравяме, че най-тъмно винаги е, преди да се съмне. Забравяме, че умората и отчаянието, които изпитваме в момента, не са знаци, с които съдбата ни казва да се откажем, а знаци, че даваме най-доброто от себе си. И че единственото, което трябва да направим, е да поемем дъх, да затворим очи... и да продължим. Да не предаваме себе си. Да не се обръщаме назад. Да не гледаме със страх напред. Да се съсредоточим върху момента сега. Върху това да извадим скритите запаси от енергията си. Върху това да се облегнем на вярата си. Върху това да докажем, най-вече на себе си, че сме по-големи и от най-големите камъни, които се появяват по пътя ти. Защото голямата награда идва за тези, които полагат големи усилия. Които поемат голям риск. Които преживяват голяма трансформация. Тези, които избират да не слушат разума, а да чуят сърцето си. Тези, които се отказват да бъдат като другите - "трезвомислещи", "зрели", непоемащи "непремерени рискове" (та, нали ако рискът е премерен, изобщо не е риск!) и избират да бъдат различни, да бъдат себе си. Тези, които се осмеляват да живеят истински...

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите"

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте през 2018г.

Сподели мнението си