Вие сте авторът на историята на живота си!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Осъзнавай, Откъси
снимка за фон: wallpapersafari.com

снимка за фон: wallpapersafari.com

Бъдещето ви не е написано нито от миналото, нито от някой друг. Вие държите химикала, затова направете историята на живота си страхотна!

ВАШИЯТ СЦЕНАРИЙ

Напишете историята на живота си, сякаш пишете текст за пиеса или роман. Изберете повтарящите се теми, препятствия, триумфи и радости, през които да премине главният герой. Какви са събитията в този сценарий? Какви са ролите на другите участници? Защо някой би могъл да избере определена култура, произход, семейство, силни страни, слабости, способности, интереси и преживявания? Какви предизвикателства си поставя такъв човек? Какво може да се надява да научи или да постигне? Какъв би бил най-добрият възможен изход?

Разгледайте отново възможните жизнени фокуси, изброени по-горе. Кои от тях ви карат да потръпвате или да се размърдвате неспокойно, или ви звучат като теми, познати от вашия живот? Постигнали ли сте вече някои от тези цели? Кои теми все още се нуждаят от разрешаване? Кои от тях са настояща част от живота ви?

Имате ли желание да смените своите цели и да промените посоката, в която се движите? Ако е така, можете да промените решението си. Изборът винаги е ваш. Ако в момента живеете в един скучен и болезнен сценарий, можете да го смените с друг вълшебен сюжет; все пак, вие сте сценаристът!

 

Да живееш с вълшебство – Джил Едуардс, jill-edwards.co.uk

Издателство: Аратрон, aratron.org

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Вашите убеждения проправят пътят към успеха!

Да останете себе си в свят, който постоянно се опитва да ви промени е най-доброто постижение!

Уверете се, че не сте загубили нещата, които парите не могат да купят!