Негативен ум никога няма да ви донесе позитивен живот!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Осъзнавай, Откъси
снимка за фон: sobermanpower.wordpress.com

снимка за фон: sobermanpower.wordpress.com

Когато не можете да контролирате това, което се случва, предизвикайте себе си да контролирате начина, по който отговаряте на случващото се. В това се крие вашата сила!

КАКВО ОЗНАЧАВА УСПЕХ

Да постигате успехи се превръща в част от вашия живот. Мобилизирате по-големи сили и развивате умения, които ви позволяват да постигате своите цели. Осъзнайте какви са целите ви. Усвоете необходимите стъпки и умения за постигането на тази цели. Упражнявайте се, практикувайте, вярвайте, питайте и те ще бъдат ваши. Вашите стратегии за успех всъщност са насочени към това да живеете пълноценно. Не разделяйте на отделни части живота си, а се отнасяйте с еднакво уважение към всичко, което правите, и го правете с един и същ ентусиазъм. Изпитвайте радост! Поздравявайте всеки ден с радост и ентусиазъм. Не се оплаквайте, защото когато го правите, се лишавате от радостта и създавате условия за изпитване на разочарования и дори на неуспехи. Не изпитвайте самосъжаление, защото по този начин създавате условия за бъдещи разочарования. Не се отнасяйте негативно към себе си, не се оплаквайте, не се самообвинявайте за всяко нещо, защото когато го правите, създавате точно тези условия, срещу които негодувате. Благодарете на хората в своя живот за прекрасната работа, която вършат. Бъдете оптимистично настроени, виждайте винаги хубавата страна на нещата и така създавате условията за своя успех.

Във вашия психичен свят вие сте свързани с различни хора и начинът, по който ги виждате и по който се отнасяте с тях, е основният фактор за реалността, която създавате между тях и себе си. Когато си мислите за някой човек, че е пълен провал, или че някой ви мрази, или че ви преследва, за да ви причини зло, вие в действителност създавате предпоставките всичко това наистина да се случи. Когато започнете с нещо така просто като „ Приятен ден”, създавате предпоставките за себе си и за човека, на когото сте го пожелали, да имате хубав и приятен ден.

 

Вашите психични сили – Карл Луелин Вешке, д-р Джо Слейт, llewellyn.com

Издателство: Аратрон, aratron.org

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Можете да промените или света, или отношението си към него!

Когато се усмихвате, целият свят ви се усмихва!

Нищо не води до постигането на успех така, както ясно изразеното очакване за постигане на успех!