Изгонете унилостта и инертността, усетете свободната си воля и неуморна душа!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Осъзнавай, Не се предавай | 0 Коментара
снимка: fanpage.gr

снимка: fanpage.gr

Когато обръщаме внимание на чувствата си и запомняме какви събития се случват при определени усещания, бихме могли да държим живота си под контрол. Един от основните инструменти на душата са чувствата и е добре да им обръщаме внимание.

Една част от хората са твърдо убедени, че от тях нищо не зависи и че съдбата е непроменима. Това ги прави унили и инертни, но душата, напротив, е жизнена и неуморна и не се отказва да внася яснота по въпроса за свободната воля. Тя с трепет следи какво прави човекът със собствената си воля, без да има право да се намесва в нея. Опитва се да му подскаже, че с проявите си в зоната на свободната воля той определя бъдещето си – не е виновен Бог и не е виновна съдбата. Всяко действие предизвиква следствие.

Радостта или мъката, които хората предизвикват с някое свое действие, са ясни знаци, че съдбата им е в собствените им ръце. Когато се проявят последствията, душата вече има право да се намеси индиректно, като подбужда човека към размисли за причината и следствието. Често пъти хората внезапно изпитват чувства на необясним страх или на тъга. Тези чувства са опити на душата да даде знак за предстоящата грешка или за опасност.

Най-достъпният инструмент, чрез който душата дава знаци на човека, са чувствата. При една и съща възможна грешка душата внася едни и същи чувства. Ако хората обръщат внимание на чувствата си и запомнят при определени усещания какви събития се случват, биха могли да държат живота си под контрол. Това е една от основните опитности на душата се старае да подпомогне правилното осмисляне на житейските събития.

 

Лотос бял е твоята душа – Багрина Кларк

Издателство: София

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Най-добрият начин да направите нещо, е да започнете!

Бъдещето ви не е орисано. Вие го кове­те. От вас се иска само желание да го съградите!

Ти си способен на успех! Просто трябва да повярваш в себе си!

Акцент на деня…

Убеден съм, че пречките идват, за да измерят колко силно желаеш нещо. (Лидерът, който нямаше титла - Робин Шарма)

Рядко го осъзнаваме. Всъщност, почти никога. И се отказваме. Отказваме се точно в момента, в който сме на прага да осъществим мечтата си, да променим живота си, дa постигнем... себе си. И забравяме, че най-тъмно винаги е, преди да се съмне. Забравяме, че умората и отчаянието, които изпитваме в момента, не са знаци, с които съдбата ни казва да се откажем, а знаци, че даваме най-доброто от себе си. И че единственото, което трябва да направим, е да поемем дъх, да затворим очи... и да продължим. Да не предаваме себе си. Да не се обръщаме назад. Да не гледаме със страх напред. Да се съсредоточим върху момента сега. Върху това да извадим скритите запаси от енергията си. Върху това да се облегнем на вярата си. Върху това да докажем, най-вече на себе си, че сме по-големи и от най-големите камъни, които се появяват по пътя ти. Защото голямата награда идва за тези, които полагат големи усилия. Които поемат голям риск. Които преживяват голяма трансформация. Тези, които избират да не слушат разума, а да чуят сърцето си. Тези, които се отказват да бъдат като другите - "трезвомислещи", "зрели", непоемащи "непремерени рискове" (та, нали ако рискът е премерен, изобщо не е риск!) и избират да бъдат различни, да бъдат себе си. Тези, които се осмеляват да живеят истински...

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите"

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте през 2018г.

Сподели мнението си