Изгонете унилостта и инертността, усетете свободната си воля и неуморна душа!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Не се предавай, Осъзнавай
снимка: fanpage.gr

снимка: fanpage.gr

Когато обръщаме внимание на чувствата си и запомняме какви събития се случват при определени усещания, бихме могли да държим живота си под контрол. Един от основните инструменти на душата са чувствата и е добре да им обръщаме внимание.

Една част от хората са твърдо убедени, че от тях нищо не зависи и че съдбата е непроменима. Това ги прави унили и инертни, но душата, напротив, е жизнена и неуморна и не се отказва да внася яснота по въпроса за свободната воля. Тя с трепет следи какво прави човекът със собствената си воля, без да има право да се намесва в нея. Опитва се да му подскаже, че с проявите си в зоната на свободната воля той определя бъдещето си – не е виновен Бог и не е виновна съдбата. Всяко действие предизвиква следствие.

Радостта или мъката, които хората предизвикват с някое свое действие, са ясни знаци, че съдбата им е в собствените им ръце. Когато се проявят последствията, душата вече има право да се намеси индиректно, като подбужда човека към размисли за причината и следствието. Често пъти хората внезапно изпитват чувства на необясним страх или на тъга. Тези чувства са опити на душата да даде знак за предстоящата грешка или за опасност.

Най-достъпният инструмент, чрез който душата дава знаци на човека, са чувствата. При една и съща възможна грешка душата внася едни и същи чувства. Ако хората обръщат внимание на чувствата си и запомнят при определени усещания какви събития се случват, биха могли да държат живота си под контрол. Това е една от основните опитности на душата се старае да подпомогне правилното осмисляне на житейските събития.

 

Лотос бял е твоята душа – Багрина Кларк

Издателство: София

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Най-добрият начин да направите нещо, е да започнете!

Бъдещето ви не е орисано. Вие го кове­те. От вас се иска само желание да го съградите!

Ти си способен на успех! Просто трябва да повярваш в себе си!