Благодарните хора привличат добри енергии, недоволните пълнят пространството с нискочестотни вибрации

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Осъзнавай | 0 Коментара
снимка: drevanbeale.com

снимка: drevanbeale.com

Ако ограничавате контакта си постоянно недоволни и критични личности, ще сте по-здрави, защото те ни разболяват. Щастие е да срещаш благодарни хора, а още по-добре е, когато си обграден от тях. Те са синоним на благоприятни обстоятелства.

Благодарните хора са мъдри. Те живеят по-спокойно, имат по-голяма яснота за смисъла на житейските обстоятелства. Да чувстваш благодарност, означава да изпитваш благост, да оценяваш доброто и радостта, да се учиш от страданието и да можеш да прощаваш.

Благодарният човек не си служи с лъжи и не търси изгода за сметка на другите. Който благодари за всичко, умножава доброто в живота си. Благодарността привлича добри енергии, благоприятни обстоятелства, благородни хора.

Колкото повече благородни хора има в едно общество, толкова по-добре се развива то и цялостният живот е по-добър.

Без благодарността животът не може да се развива. Вечно недоволните хора генерират негативни енергии и пълнят пространството с нискочестотни вибрации. Ако преобладават недоволните и неблагодарни хора, обществото боледува и избуява престъпността. Да умееш да си благодарен, означава да забелязваш доброто около себе си.

Безброй дребни житейски нещица всеки ден са в услуга на човека. Ако той ги забелязва и оценява, т.е. благодари за тях, те стават все повече.

 

Лотос бял е твоята душа – Багрина Кларк

Издателство: София

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Следвайте своето блаженство и вселената ще отаря врати, там където е имало само стени!

Три сериозни аргумента в полза на оптимизма

Изобилието идва в живота ви по прекрасни начини всеки ден!

 

Акцент на деня…

Убеден съм, че пречките идват, за да измерят колко силно желаеш нещо. (Лидерът, който нямаше титла - Робин Шарма)

Рядко го осъзнаваме. Всъщност, почти никога. И се отказваме. Отказваме се точно в момента, в който сме на прага да осъществим мечтата си, да променим живота си, дa постигнем... себе си. И забравяме, че най-тъмно винаги е, преди да се съмне. Забравяме, че умората и отчаянието, които изпитваме в момента, не са знаци, с които съдбата ни казва да се откажем, а знаци, че даваме най-доброто от себе си. И че единственото, което трябва да направим, е да поемем дъх, да затворим очи... и да продължим. Да не предаваме себе си. Да не се обръщаме назад. Да не гледаме със страх напред. Да се съсредоточим върху момента сега. Върху това да извадим скритите запаси от енергията си. Върху това да се облегнем на вярата си. Върху това да докажем, най-вече на себе си, че сме по-големи и от най-големите камъни, които се появяват по пътя ти. Защото голямата награда идва за тези, които полагат големи усилия. Които поемат голям риск. Които преживяват голяма трансформация. Тези, които избират да не слушат разума, а да чуят сърцето си. Тези, които се отказват да бъдат като другите - "трезвомислещи", "зрели", непоемащи "непремерени рискове" (та, нали ако рискът е премерен, изобщо не е риск!) и избират да бъдат различни, да бъдат себе си. Тези, които се осмеляват да живеят истински...

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите"

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте през 2018г.

Сподели мнението си