Благодарните хора привличат добри енергии, недоволните пълнят пространството с нискочестотни вибрации

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Осъзнавай | 0 Коментара
снимка: drevanbeale.com

снимка: drevanbeale.com

Ако ограничавате контакта си постоянно недоволни и критични личности, ще сте по-здрави, защото те ни разболяват. Щастие е да срещаш благодарни хора, а още по-добре е, когато си обграден от тях. Те са синоним на благоприятни обстоятелства.

Благодарните хора са мъдри. Те живеят по-спокойно, имат по-голяма яснота за смисъла на житейските обстоятелства. Да чувстваш благодарност, означава да изпитваш благост, да оценяваш доброто и радостта, да се учиш от страданието и да можеш да прощаваш.

Благодарният човек не си служи с лъжи и не търси изгода за сметка на другите. Който благодари за всичко, умножава доброто в живота си. Благодарността привлича добри енергии, благоприятни обстоятелства, благородни хора.

Колкото повече благородни хора има в едно общество, толкова по-добре се развива то и цялостният живот е по-добър.

Без благодарността животът не може да се развива. Вечно недоволните хора генерират негативни енергии и пълнят пространството с нискочестотни вибрации. Ако преобладават недоволните и неблагодарни хора, обществото боледува и избуява престъпността. Да умееш да си благодарен, означава да забелязваш доброто около себе си.

Безброй дребни житейски нещица всеки ден са в услуга на човека. Ако той ги забелязва и оценява, т.е. благодари за тях, те стават все повече.

 

Лотос бял е твоята душа – Багрина Кларк

Издателство: София

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Следвайте своето блаженство и вселената ще отаря врати, там където е имало само стени!

Три сериозни аргумента в полза на оптимизма

Изобилието идва в живота ви по прекрасни начини всеки ден!

 

Из „Минута вдъхновение: уроци от книгите и живота“

"Защо ли нещата трябва да се променят, - прошепна Прасчо. Пух помисли, помисли и каза: Така имат възможност да станат по-добри." - "Мечо Пух", Алън Милн

...Промяната не иска да разруши живота ни. Тя идва, за да преподреди живота ни. Размества мозайката, за да нарисува нова картина, по-красива, по-завършена, по-пъстроцветна картина. Картина, в която нещата, които са били излишни, са премахнати. А нещата, които са липсвали, са на мястото си. Картина, която е нашата картина. 
Затова, когато ни се струва, че животът ни се преобръща с главата надолу, нека си напомним, че ние виждаме само отрязък от картината. Цялостната картина я вижда единствено Бог. Нека се оставим в ръцете Му. Нека Му се доверим...
(продължава)

Автор: Гергана Лабова

Помогни на МОСТ за книги да продължи, заделяйки с $1 / месечно.

От наша страна, ще tи предоставим свободен ежедневен достъп до всички публикации в новия ни проект "Минута вдъхновение: уроци от книгите и живота".

Чети на: www.patreon.com/GerganaLabova

(До 10 февруари 2019 всички текстове ще са достъпни за четене.)

Become a Patron!

Сподели мнението си