Дайте си сметка точно какво ви вълнува

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Осъзнавай, Обичай | 0 Коментара
снимка: wallpaperup.com

снимка: wallpaperup.com

Разпознайте чувствата си. Анализирайте ги. Променете каквото можете и продължете напред.

Когато се чувствате потиснат, ядосан, виновен, самотен, тъжен и отчаян или изпитвате друга неприятна емоция, опитайте се да прогоните лошите мисли.

Разбира се, понякога онова, което чувстваме, е подсъзнателно и не е изкристализирало на повърхността. Не се страхувайте да анализирате състоянието си.

Задайте си въпроси от рода на:
„Какво точно чувствам?
Защо се чувствам така?
Какво ме кара да се чувствам така…“

Не можете да потиснете чувствата и емоциите си, но можете да контролирате начина, по който реагирате на тях. Опитайте се да приложите тактиката на „червеното флагче“, фиксирайте негативните мисли веднага щом изплуват в съзнанието ви, казано на шега – обозначете ги с „червено флагче“.

След като ги идентифицирате, приложете следния алгоритъм.

Признайте съществуването им и внимателно ги анализирайте.

Направете пълен и изчерпателен анализ.

Ако е необходимо, посветете им няколко дни и дори ги формулирайте на хартия.

Помислете какво можете да промените, а онова, което не зависи от вас, просто го приемете. Може би ще се почувствате потиснат, за дето не сте в състояние да промените изцяло нещата, но положените усилия ще ви мотивират да продължите нататък.

 

Любовна тактика – Томас Макнайт, Робърт Филипс

Издателство: Кибеа, kibea.net

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Смелост! Това ни трябва, за да почувстваме любовта, щастието и самия Живот!

В човешката душа е любовта, с която сме дарени, и която трябва да споделяме с другите!

Умберто Еко : За всеки сложен проблем има едно просто решение и обикновено то е погрешно : 10 цитата за живота и любовта

Акцент на деня…

Убеден съм, че пречките идват, за да измерят колко силно желаеш нещо. (Лидерът, който нямаше титла - Робин Шарма)

Рядко го осъзнаваме. Всъщност, почти никога. И се отказваме. Отказваме се точно в момента, в който сме на прага да осъществим мечтата си, да променим живота си, дa постигнем... себе си. И забравяме, че най-тъмно винаги е, преди да се съмне. Забравяме, че умората и отчаянието, които изпитваме в момента, не са знаци, с които съдбата ни казва да се откажем, а знаци, че даваме най-доброто от себе си. И че единственото, което трябва да направим, е да поемем дъх, да затворим очи... и да продължим. Да не предаваме себе си. Да не се обръщаме назад. Да не гледаме със страх напред. Да се съсредоточим върху момента сега. Върху това да извадим скритите запаси от енергията си. Върху това да се облегнем на вярата си. Върху това да докажем, най-вече на себе си, че сме по-големи и от най-големите камъни, които се появяват по пътя ти. Защото голямата награда идва за тези, които полагат големи усилия. Които поемат голям риск. Които преживяват голяма трансформация. Тези, които избират да не слушат разума, а да чуят сърцето си. Тези, които се отказват да бъдат като другите - "трезвомислещи", "зрели", непоемащи "непремерени рискове" (та, нали ако рискът е премерен, изобщо не е риск!) и избират да бъдат различни, да бъдат себе си. Тези, които се осмеляват да живеят истински...

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите"

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте през 2018г.

Сподели мнението си