Можете да тренирате мозъка си така, както тренирате тялото си

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Осъзнавай, Откъси
снимка: pilastridiluce.net

снимка: pilastridiluce.net

Всичко, което се появява достатъчно често и ви носи тревога или други отрицателни усещания, може да се отработи. Четири стъпки за преодоляване на измамните мозъчните послания, които да надхитрите.

Представям ви в синтез четирите стъпки на д-р Шуорц, които ще ви помогнат да се справите с това:

Стъпка 1: Преназови: Определете измамните мозъчни послания и неприятните усещания; наречете ги с истинските им имена.

Стъпка 2: Преформатирай: Променете своето възприемане на важността на измамните мозъчни послания; кажете защо тези мисли, потребности и импулси не спират да ви тревожат. (“Това не съм аз; това е просто моят мозък!“)

Стъпка 3: Префокусирай: Насочете вниманието си към дейност или мисловен процес, който е здравословен и продуктивен – дори докато фалшивите и измамни потребности, мисли, импулси и усещания все още са там и ви тормозят.

Стъпка 4: Преоцени: Вижте ясно мислите, потребностите и импулсите такива, каквито са – усещания, породени от измамни мозъчни послания, които не са верни и имат нищожна или никаква стойност.

Можете да тренирате мозъка си така, както можете да тренирате и тялото си. Засега ще го нарека Йога за мозъка. Тази информация ви учи да бъдете пилот на своя мозък, а не пътник, който го оставя да ви удря в стените.

 

В нулата – зоната на абсолютната неограниченост – Джо Витале, mrfire.com

Издателство: Локус, locus-publishing.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Обещай си!