Важно е да вярваме, че сме способни, дори когато изглежда невъзможно

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Не се страхувай, Откъси
снимка: themindtrap.com

снимка: themindtrap.com

За предпочитане е да виждаме живота пълен с чудеса, вместо да се страхуваме от всеки негов етап. Възприятията ни се състоят от убежденията ни и можем да ги променим! За своето и общото добро.

Всъщност, когато говоря публично, аз нося специален скъпоценен камък, изработен отчасти от метеорита Гибеон, за който се смята, че е на около 4 милиарда години (по-стар от планетата Земя). Той е красив и аз усещам допълнителна енергия, когато го нося. Освен това ми е подарък от съпругата ми Нериса отпреди десет години, така че има и сантиментална стойност.

Кое е най-важното? Моята вяра в него.

И все пак, кое всъщност е реално?

Истината е, че предпочитам да вярвам в една магическа вселена и да виждам как животът ми е пълен с чудеса, отколкото да вървя през него и да се страхувам от всеки следващ етап.

В същото време подкрепям суфистката поговорка: „Вярвай в Аллах, но най-напред си вържи камилата“. Ако се върна към коментара на моя приятел относно блогпоста ми за магическото мислене, това ще рече да вярваш в своята магическа жилетка, но и да направиш необходимото, за да се погрижиш за себе си.

Това означава да пресъздадеш реалността. Дау съществува магия, и да, съществуват и твоите действия във физическия свят. Най-разумно би било да ги съчетаеш.

Единствената реална опасност при магията може да бъде да се осланяш само на нея.

В книгата си „Предимно щастие“ (The Happiness Advantage) Шон Ейкор предлага да носите очила с розови стъкла, а не боядисани в розово. Той се изразява така: „Както подсказва името, розовите очила допускат наистина големите проблеми в нашето полезрение, като все пак до голяма степен поддържат фокуса ни върху позитивното“.

Ще завърша с цитат от Брус Бартън, обект на друга моя книга: „Седемте изгубени тайни на успеха“. През 1927 г. в книгата си „В какво може да вярва човек?“ той пише:

Вяра в бизнеса, вяра в държавата, вяра в себе си, вяра в другите хора – това е силата, която движи света. И защо е неблагоразумно да вярваш, че тази сила, която е толкова по-могъща от всяка друга, е просто късче от Великата сила, която управлява вселената?

Накратко, ако отивах на битка, определено бих си сложил магическата жилетка – и бих направил всичко възможно да съм в безопасност. Магическата дреха може да притежва или не сила, но моята вяра в нея ще притежава сила.

Иначе казано, плацебото не е реално, но плацебо ефектът е.

Имайте вяра и завържете камилата си.

 

В нулата – зоната на абсолютната неограниченост – Джо Витале, mrfire.com

Издателство: Локус, locus-publishing.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Вашите мисли, думите и делата ви винаги водят към онова, което е важно за вас!