Понякога е достатъчна една малка крачка. Страхът намалява, когато вървим срещу него.

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Откъси, Не се страхувай | 0 Коментара
снимка: coolwallpapers.me

снимка: coolwallpapers.me

Колкото повече се концентрираме върху това, което ни дразни, толкова повече го разширяваме. Понякога е достатъчно да направим една малка крачка, за да смалим чудовището, срещу което сме се изправили. Нека не позволяваме на страховете ни, да привличат излишното.

Единственият начин да надвием страха е като се изправим срещу него. Тъй като винаги привличаме житейските уроци, от които се нуждаем, често пъти се озоваваме лице в лице именно с онова, от което се боим.

Затова, ако мисълта да потънеш в дългове те плаши до крайност, шансовете да изпаднеш в това положение са доста големи. Ако се страхуваш от самотата, тя непременно ще те открие. А боиш ли се да не се изложиш – ще се проснеш по очи. Това е начинът, по който животът ни кара да се развиваме.

Извод
Причината е в нас. Нашите мисли привличат и създават определени ситуации. Когато се променяме, провокираме различни обстоятелства.

Докато не научим урока си за дълговете, работата или любимите хора;

а) ще буксуваме на един и същи урок или

б) животът ще ни поднася все този урок, но в различна опаковка.

В живота е така. Понякога ни удрят малки камъчета – като предупреждение.

Но ако не обърнем внимание на камъчетата, отгоре ни се стоварва тухла. Пренебрегнеш ли обаче и тухлата, те помита канара. Ако сме честни със себе си, ще осъзнаем точно кога сме пренебрегнали всички предупредителни знаци.

 

Следвай сърцето си – Андрю Матюс, andrewmatthews.com

Издателство: Книгопис, knigopis.bg

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Всичко, което искате, е от другата страна на страха!

Из „Минута вдъхновение: уроци от книгите и живота“

"Защо ли нещата трябва да се променят, - прошепна Прасчо. Пух помисли, помисли и каза: Така имат възможност да станат по-добри." - "Мечо Пух", Алън Милн

...Промяната не иска да разруши живота ни. Тя идва, за да преподреди живота ни. Размества мозайката, за да нарисува нова картина, по-красива, по-завършена, по-пъстроцветна картина. Картина, в която нещата, които са били излишни, са премахнати. А нещата, които са липсвали, са на мястото си. Картина, която е нашата картина. 
Затова, когато ни се струва, че животът ни се преобръща с главата надолу, нека си напомним, че ние виждаме само отрязък от картината. Цялостната картина я вижда единствено Бог. Нека се оставим в ръцете Му. Нека Му се доверим...
(продължава)

Автор: Гергана Лабова

Помогни на МОСТ за книги да продължи, заделяйки с $1 / месечно.

От наша страна, ще tи предоставим свободен ежедневен достъп до всички публикации в новия ни проект "Минута вдъхновение: уроци от книгите и живота".

Чети на: www.patreon.com/GerganaLabova

(До 10 февруари 2019 всички текстове ще са достъпни за четене.)

Become a Patron!

Сподели мнението си