Махатма Ганди: Имайте вяра като на децата

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Откъси, Вярвай | 0 Коментара
снимка: wallpaperset.com

снимка: wallpaperset.com

Вярата ни води през бурни морета и битките на живота. Тя не се достига чрез силата на интелекта, но заздравява тялото и обогатява духа.

Бих оставил настрана всички рационални обяснения и бих започнал с една проста като на дете вяра в Бог. Ако мен ме има, има Бог. За мен това е съкровена необходимост, както е за милиони.

Те може да не са в състояние да го обяснят, но от живота им се вижда, че това е част от него. Искам от вас само да възстановите вярата, която е била подкопана. За да го направите, трябва да забравите много от това, което сте прочели, което обърква интелекта ви и ви кара да губите баланс.

Започнете с вярата, която е израз на смирение и признание, че не знаем нищо, че сме по-малко от атоми, защото атомът се подчинява на закона, управляващ същстествуването му, а ние в дързостта на незнанието си отхвърляме закона на природата.

 

Пътят към Бог – Махатма Ганди, mkgandhi.org

Издателство: Локус, locus-publishing.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Ако имаш вяра, имаш всичко! И можеш да постигнеш всичко

Акцент на деня…

Защо да ти се сърдя? Ако си правя труда да се ядосвам на всеки, който постъпва нечестно с мен или пък прояви неблагодарност, целият ми живот ще си отиде в убийствен гняв... (Черната кутия - Амос Оз)

Трудно е да простиш. Трудно е да преглътнеш. Трудно е да продължиш. Но не го ли направиш, обричаш душата си на агония. Гневът, дори и справедлив, единствено и само ти напомня за болката, която си преживял в миналото. Пренася я в настоящето. И заплашва да я пренесе и в бъдещето. Гневът не е сила. Желанието за реванш не е смелост. Сила е да простиш. Смелост е да продължиш. А мъдрост... да направиш всичко това с ясното съзнание, че не го дължиш на другия, на този, който те е наранил. Дължиш го на себе си...

Автор: Гергана Лабова

Сподели мнението си