Мисли добре, чувствай се добре, постъпвай добре! Бъди щастлив!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Откъси, Осъзнавай | 0 Коментара
снимка: Unsplash.com

снимка: Unsplash.com

Ако мислите ни са изпълнени с любов, то тя ще се появи в живота ни, за да оздравее всички онези рани, които съществуват, и ще излекува всяко съмнение.

ЗА ДА БЪДЕ ЗДРАВ, човек трябва да има чиста мисъл и чисти чувства. Чувствата зависят от дишането, а постъпките зависят от стомаха. Човек, чийто стомах е болен, не може да постъпва добре. Човек, чиито дробове са болни, не може да има чисти чувства. Човек, който не може да мисли, не може да говори истината.

МИСЛИ ДОБРЕ, чувствай добре и постъпвай добре. Храни се добре, дишай добре и не обременявай мозъка си с ненужни работи, те нарушават вътрешните процеси. В това се крие тайната на здравето и това е, на което трябва да се научите.

Човек трябва да се издигне над скърбите и да знае, че е господар на всичките си състояния. И когато тези състояния се убедят, че той е господарят, ще започнат да го слушат.

АКО ИСКАТЕ да подобрите здравето си, мислете върху любовта. Мислете за любовта на растенията, мислете за любовта на минералите, мислете за любовта, която съществува в различните същества и най-после мислете за любовта, която съществува тук, на земята.

КОГАТО СЕ СРЕЩАТЕ с добри и любящи хора, вие възприемате нещо от тях, също и когато отидете в природата, при някой извор, вие възприемате това, което излиза от него.

КОГАТО НЯКОЙ има любов, мъдрост и истина в себе си, тогава е човек, само тогава ще му се отворят вратите навсякъде и той ще носи благословение за всички. Ако човек започне да мисли какво представляват любовта, мъдростта и истината, няма да ги разбере. Но той ще познае присъствието им по това, че те внасят в него живот, светлина и свобода.

 

Квантовият преход с Петър Дънов – Милка Кралева

Издателство: Кибеа, kibea.net

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Махатма Ганди: Което е получено чрез любов, остава завинаги.

Акцент на деня…

Защо да ти се сърдя? Ако си правя труда да се ядосвам на всеки, който постъпва нечестно с мен или пък прояви неблагодарност, целият ми живот ще си отиде в убийствен гняв... (Черната кутия - Амос Оз)

Трудно е да простиш. Трудно е да преглътнеш. Трудно е да продължиш. Но не го ли направиш, обричаш душата си на агония. Гневът, дори и справедлив, единствено и само ти напомня за болката, която си преживял в миналото. Пренася я в настоящето. И заплашва да я пренесе и в бъдещето. Гневът не е сила. Желанието за реванш не е смелост. Сила е да простиш. Смелост е да продължиш. А мъдрост... да направиш всичко това с ясното съзнание, че не го дължиш на другия, на този, който те е наранил. Дължиш го на себе си...

Автор: Гергана Лабова

Сподели мнението си