Подарявам си едно добро утро!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Не се предавай, Откъси
снимка: meaww.com

снимка: meaww.com

Всяка сутрин се опитвам да започна деня по възможно най-добрия начин! Избирам да се усмихна, да се зарадвам на новия ден и на всички хора, които ме правят щастлив! Мъничко решение, което може да бъде силно възнаграждаващо!

Японската поговорка „Както ти започва утрото, такъв ще ти бъде и деня”, изтъква изключително важното значение на начина на събуждане и на ставане след сън.

Спазването на някои от посочените по-долу правила, няма да ви отнеме много време и усилия, но ще има положителен и дълготраен ефект върху организма ви:

• Избягвайте шумните и продължителни аларми.

• Докато още сте в леглото се протегнете, както правят животните – изнесете максимално и последователно дясната ръка, лявата, после десния крак с опъната пета и след него левия, накрая и двата заедно. Това е така нареченото „да се приведем в хармония преди да сме станали“.

• Кажете на глас: „Днес е един щастлив за мен ден!” и го повторете три пъти. Позитивната нагласа ще ви съпътства през целия ден.

• Ако все още ви се спи, разтъркайте с показалеца на едната си ръка върха на носа си 9-10 пъти и след това енергично с дланите на двете ръце ушите нагоре и надолу, също 9-10 пъти.

•Не забавяйте излишно ставането, но никога не ставайте изведнъж и рязко.

 

Как да постигнем Ян-Шън-Шу или Изкуството за щастлив, здрав и дълъг живот – Дик Дерик

Издателство: The World Publishing, Chicago, www.worldbook.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

За мъдрия човек всеки ден започва нов живот!