Да намерим начин да се доверим отново, за да преодолеем страха от измамата

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Откъси, Прощавай
снимка: tuku.cn

снимка: tuku.cn

Да повярваме на вътрешния си глас, защото той няма да ни заблуди. Да си дадем време, за да преодолем болката от предателството или измамата, когато много ни заболи. А не бива да гласуваме доверие на всеки или веднага да отворим широко вратата към своите чувства. И все пак да привличаме щастието, без да живеем в постоянен страх. Едно добро утвърждение в тази насока е: Аз привличам хора, на които мога да се доверя. Общувам свободно. Хората ме уважават.

Често се случва вследствие на емоционални разочарования, било то от любовни или приятелски, да ни е трудно да се доверим отново. Вярваме на другия, но оставаме винаги нащрек, бдителни за най-малкия знак, който би могъл да бъде интерпретиран, често неправилно, като бъдеща погрешна стъпка или дебнеща малка лъжа.

Това подозрително поведение може действително да ни направи лоша услуга в живота. Как да бъдем щастливи, живеейки в постоянна боязън, в непрекъснат страх от предателство? Невъзможно.

Единственият път към преоткриването на спокойствието и радостта е да се научим отново да се доверяваме, почти подобно на котката – сляпо.

Но също като нея, не бива да гласуваме доверие на кого да е, нито да бързаме да отворим широко вратата към своите чувства и към своя живот.

Следвайте вътрешния си глас за хората, които срещате, той никога няма да ви заблуди. Щом усетите, че сте попаднали на правилния човек, в любовта или в приятелството, не отблъсквайте щастието от страх и недоверчивост.

Дайте свобода на сърцето си, отпуснете се и се доверете. Нямате друг избор и друг възможен път, за да изживеете пълноценно този шанс за щастие.

Укротете страховете си, обичайте и се доверявайте. Разумно.

 

Как да мислим и постъпваме като котка – Стефан Гарние

Издателство: Локус, locus-publishing.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Да простиш не е нещо, което правиш за другия. Това е нещо, което правиш за себе си…