Животът става толкова по-спокоен, когато решите да не позволявате на драмата да ви повали!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Осъзнавай, Откъси
снимка: wall.alphacoders.com

снимка: wall.alphacoders.com

Колкото по-малко отговаряте на драмата, толкова по-спокойни ще бъдете!

Слезте от въртележката на драмите

Като всяко друго нещо в живота, вие трябва да контролирате драмите, които преживявате. Ще трябва да започнете с известно проучване, като си водите дневник или прекарвате определено време насаме в дълбок размисъл, като пресметнете наум колко енергия изразходвате всеки ден за различни дейности. Ще можете да видите колко влагате или не влагате в истинските си приоритети.

Би било добре да си водите „дневник на драмите“, в който да записвате драмите, които се вихрят около вас. Не го дръжте близо до леглото си, защото неговата енергия може да наруши съня ви, а го сложете в някое чекмедже, когато не го използвате, за да ви служи като помощен инструмент, а не като описание на бъдещия ви живот.

Отбележете всички драматични модели във вашите взаимоотношения. Сравнете колко давате и колко получавате в замяна.

Колко часа изразходвате за електронна поща, писане на съобщения, телефонни или лични разговори с хора, които безкрайно се оплакват от живота си, без да имат намерение да направят нещо? Колко време отделяте всеки ден да гасите пожарите на драмата в своя или нечий чужд живот?

За да намерите вътрешен покой, може да се наложи да предприемете драстични действия. Така например, чувствате ли, че около вас има един или двама души, които са подстрекатели на „драми? И отново помислете колко давате и колко получавате от тези взаимоотношения. Може би е време да намалите броя на часовете, посветени на една връзка, която ви изтласква от пътя и вероятно изчерпва енергията ви

Макар душата ви винаги да е в мир, останалата част от вас може би не се чувства спокойна. Може да се наложи да промените своята диета и начин на живот, за да излъчвате повече енергия. Това обикновено включва детоксикация от химични вещества и напитки, които променят настроението. Това означава да премахнете от списъка на ежедневното си меню рафинираната захар, шоколада и кофеина. За някои хора е подходяща постепенна детоксикация, а други трябва да променят рязко предишния си начин на хранене. Може би е добра идея да работите със специалист, например природолечител, който да контролира вашия процес на детоксикация, за да получите най-добрите резултати.

Друга форма на детоксикация, която може да ви помогне да изпитате по-голям душевен мир, е да се освободите от негативизма и драмите в медиите и в други сфери на живота.

Решете да стоите далеч от негативни новини, от хора, които са склонни да говорят негативно, и наситени с драма книги, телевизионни предавания или филми. Преди доста време ангелите ми казаха, че новините в медиите, които четем, ни влияят енергийно. Те ме научиха да избирам разумно кои списания и вестници да чета.

Веднъж, когато ми предстоеше дълъг полет със самолет, аз си купих куп списания, включително един брой на сп. People (американско списание с клюки за известни хора).

Бях на път да го разгърна по време на полета, когато ясно чух ангелите да ми казват: „Когато насочваш вниманието си върху драмите на други хора, привличаш повече драма в живота си.“

Въздъхнах и затворих списанието. По онова време преживявах много неприятна драма в живота си и определено не ми трябваше повече. Оттогава не се интересувам от клюки за знаменитости. И познайте какво? В живота ми сега няма никакви драми. (Ура!) Мисля, че внимателният подбор на медии изигра голяма роля в освобождаването на моя живот от драми.

За вас това може да бъде временна детоксикация от драмите, а по-късно да решите, че това е най-добрият начин на живот. Като се държите на известно разстояние от източниците на драма, със сигурност ще забележите сами, че ставате все по-безпристрастни и по-спокойни. Може да се наложи наистина да отидете на място, където няма телевизори, мобилни телефони или интернет, за да проведете ефективен процес на детоксикация от драмите.

Физическите упражнения и сънят също могат да допринесат за вашето спокойствие. Спортуването е един от начините да се освободите от излишния адреналин и помага за възстановяването на вашия ум и тяло. Когато тренирате, това ви откъсна от драмата, която се вихри около вас. След една добра тренировка ще се чудите за какво сте били толкова разстроени преди малко.

Това отчасти се дължи на факта, че физическите упражнения стимулират производството на серотонин в мозъка това е „хормонът на удоволствието“, който предизвиква чувство за покой и удовлетвореност. Освен това серотонинът може да ви помогне да спите по-добре и да имате апетит за здравословни храни и напитки.

 

Самоувереност за земните ангели – Дорийн Върчу, angeltherapy.com

Издателство: Аратрон, aratron.org

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Вие сте авторът на историята на живота си!