Вие сте съвършени точно такива, каквито сте! С всичките си недостатъци и проблеми, няма нужда да променяте нищо!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Осъзнавай, Откъси
снимка: PixelsTalk.Net

снимка: PixelsTalk.Net

Бъдете щастливи със себе си. Обичайте своите недостатъци.Съхранявайте странностите си. И знайте, че вие сте също толкова съвършени, колкото и всеки друг!

Как се лекува ниското чувство за собствено достойнство

Ниското чувство за собствено достойнство означава, че не се чувствате достойни да получавате същите блага, на които според вас всеки друг има право. Като човек, който вярва за себе си, че е недостоен, вие ще саботирате всички хубави неща, когато сами идват при вас. Перспективата ви няма да е достатъчно широка. Ще очаквате най-лошото, затова точно него ще привличате и ще създавате.

Затова е толкова важно за вас да разберете, че сте напълно достойни! Първо, вие сте създадени от Бог. И Бог ви е създал по образ и подобие на божественото съвършенство. Дори ако се чувствате много далеч от съвършенството, вашата Божественост е цяла и непокътната. Това, което Бог е създал като съвършено, никога не може да бъде унищожено или принизено.

Второ, вие имате много важна задача тук, на Земята. Можете да почувствате тази истина, дори да не сте сигурни какво точно е естеството на вашата цел.

Всъщност, емоционалната болка от ниското чувство за собствено достойнство и самотата може да бъде най-големият ви учител, който ще ви отведе до нови висоти на духовно израстване и разбиране на себе си. Това предполага да изживеете напълно емоциите, без да потискате болката чрез отдръпване или пристрастяване към определено поведение или вещество.

Позволете си да почувствате дълбочината на екзистенциалната болка, че сте на тази планета и се чувствате сами и неразбрани, без истински връзки c никого. Припомнете си всички периоди в детството и в съзнателния си живот, когато животът ви е бил болезнено самотен.

Забележете как всички тези болезнени и самотни моменти са свързани заедно, защото образуват непрекъсната нишка от една и съща история. Тази история започва с физическото ви раждане, когато внезапно е трябвало да се справяте с тази сурова и плътна среда. В момента, B който сте се родили, вие сте се почувствали откъснати от Бога и Божията любов, като новородено бебе, което търси гърдата на майка си. Oт мига на раждането си вие продължавате да търсите това чувство на пълна и чиста любов.

 

Самоувереност за земните ангели – Дорийн Върчу, angeltherapy.com

Издателство: Аратрон, aratron.org

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Животът става толкова по-спокоен, когато решите да не позволявате на драмата да ви повали!