Във всеки един момент имате силата да кажете: Не така ще завърши историята ми!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Размисли, Осъзнавай | 0 Коментара
снимка: brightfutures4kids.org

снимка: brightfutures4kids.org

Само вие имате контрол върху разума си, не външни събития. Осъзнайте това и ще намерите силата!

БЕЗОПАСНО E ДА БЪДЕМ СИЛНИ

Не е нужно да станете по-силни, защото в този момент вие вече имате сто процента максимална сила. Винаги помнете, че сте създадени по образ и подобие на всемогъщия Божествен Творец.

Поради това вие носите цялото могъщество на Небето вътре в себе си – като всички останали.

Ако се чувствате безсилни и неефективни точно сега, това е, защото сте направили избора, че не разполагате със сила. Но това не означава, че е вярно.

Духовната истина е, че нищо не може да отнеме силата, която Бог е вложил вътре във вас за вечни времена! Всичко, което се иска от вас, е да признаете и да приемете силата си, и тя автоматично влиза в действие до тази степен, до която вие сте наясно с нея и я оценявате.

Духовното определение гласи, че силата е равна на увереност в себе си. Това не означава агресия, нито тормоз или манипулиране на другите. Силата не идва от престижа, парите, семейната среда или кариерата.

Силата идва от Бога просто и ясно. Тъй като тази сила никога не може да ви бъде отнета, никой не може да постави преграда между вас и вашата сила освен ако вие самите не я отдадете. Да отдадете силата си означава, че чакате да получите разрешение от някой друг, за да последвате вътрешния си глас.

Да предположим, например, че искате да се върнете в университета, за да продължите образованието си, свързано с вашата мечтана професия. Но вие сте поставили съпруга си на пиедестал като авторитетна фигура и се притеснявате дали той ще ви даде „разрешение“ да учите. Тревожите се дали ще имате пари, дали ще намерите време извън семейните си задължения, дори дали сте достатъчно интелигентни да завършите образованието си.

Виждате ли как просто отдавате силата си на другите? Желанието ви да се учите вероятно е вътрешно напътствие, което е Божествено ръководено и ви посочва към вашето житейско предназначение. Ако се изучите, ако натрупате знания и увереност, всички вашите бъдещи клиенти ще имат полза от това.

Ако, от друга страна, не се решавате да учите заради опасенията какво ще кажат, направят или помислят другите хора, крайното решение все пак зависи изцяло от вас.

 

Самоувереност за земните ангели – Дорийн Върчу, angeltherapy.com

Издателство: Аратрон, aratron.org

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Вие сте съвършени точно, такива каквито сте-с всичките си недостатъци и проблеми, няма нужда да променяте нищо!

Акцент на деня…

Убеден съм, че пречките идват, за да измерят колко силно желаеш нещо. (Лидерът, който нямаше титла - Робин Шарма)

Рядко го осъзнаваме. Всъщност, почти никога. И се отказваме. Отказваме се точно в момента, в който сме на прага да осъществим мечтата си, да променим живота си, дa постигнем... себе си. И забравяме, че най-тъмно винаги е, преди да се съмне. Забравяме, че умората и отчаянието, които изпитваме в момента, не са знаци, с които съдбата ни казва да се откажем, а знаци, че даваме най-доброто от себе си. И че единственото, което трябва да направим, е да поемем дъх, да затворим очи... и да продължим. Да не предаваме себе си. Да не се обръщаме назад. Да не гледаме със страх напред. Да се съсредоточим върху момента сега. Върху това да извадим скритите запаси от енергията си. Върху това да се облегнем на вярата си. Върху това да докажем, най-вече на себе си, че сме по-големи и от най-големите камъни, които се появяват по пътя ти. Защото голямата награда идва за тези, които полагат големи усилия. Които поемат голям риск. Които преживяват голяма трансформация. Тези, които избират да не слушат разума, а да чуят сърцето си. Тези, които се отказват да бъдат като другите - "трезвомислещи", "зрели", непоемащи "непремерени рискове" (та, нали ако рискът е премерен, изобщо не е риск!) и избират да бъдат различни, да бъдат себе си. Тези, които се осмеляват да живеят истински...

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите"

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте през 2018г.

Сподели мнението си