Норбеков: Родителите ни почти нищо не искат от нас, освен нашето щастие и здраве.

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Размисли, Обичай | 0 Коментара
снимка: wallpaperscraft.com

снимка: wallpaperscraft.com

Настоявам да приемете моя дар, мило мое семейство! Още днес, защото желая да споделя щастието си с вас!

Идеята е моя, изпълнението – ваше.

Продължаваме. За да увеличите благосъстоянието си, започнете всеки месец да пращате някаква част от заплатата си на родителите. Мъничко. 5-10 процента.

Родителите ни почти нищо не искат от нас, освен нашето щастие и здраве. Всеки човек желае да даде на отрочетата си най-доброто от онова, което знае, може и има. Насрещна отплата, докато те могат да се погрижат за себе си, не им трябва, родителите обикновено отхвърлят такава помощ.

Трябва да настоявате. Веднъж на месец, когато ви плащат, им носете родителския дял. И насила им го връчвайте. Привикнете майка си и баща си към мисълта, че това са техни пари, нека ги харчат както им се ще.

Когато помагате на родителите си да осъществят отколешните си мечти, споделяте с тях силата си ги правите щастливи. Удължавате живота им на тази земя.

А при вас започва да се разширява каналът на жизнената сила под формата на нови идеи, повишаване на доходите, подобряване на здравето и качеството на живот.

Скъпи мои! Нека семейното ви дърво расте, цъфти и дава плод! Нека са здрави и силни родителите ви, да сте мощни и сигурни с втората си половинка и растящи, процъфтяващи многобройните ви деца!

 

Опитът на един глупак 5 – Мирзакарим Норбеков, norbekov.comnorbekov.bg

Издателство: Жануа ’98, janua-98.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

За да е щастливо семейството, трябва да градиш разбирателство всеки ден

 

Акцент на деня…

Убеден съм, че пречките идват, за да измерят колко силно желаеш нещо. (Лидерът, който нямаше титла - Робин Шарма)

Рядко го осъзнаваме. Всъщност, почти никога. И се отказваме. Отказваме се точно в момента, в който сме на прага да осъществим мечтата си, да променим живота си, дa постигнем... себе си. И забравяме, че най-тъмно винаги е, преди да се съмне. Забравяме, че умората и отчаянието, които изпитваме в момента, не са знаци, с които съдбата ни казва да се откажем, а знаци, че даваме най-доброто от себе си. И че единственото, което трябва да направим, е да поемем дъх, да затворим очи... и да продължим. Да не предаваме себе си. Да не се обръщаме назад. Да не гледаме със страх напред. Да се съсредоточим върху момента сега. Върху това да извадим скритите запаси от енергията си. Върху това да се облегнем на вярата си. Върху това да докажем, най-вече на себе си, че сме по-големи и от най-големите камъни, които се появяват по пътя ти. Защото голямата награда идва за тези, които полагат големи усилия. Които поемат голям риск. Които преживяват голяма трансформация. Тези, които избират да не слушат разума, а да чуят сърцето си. Тези, които се отказват да бъдат като другите - "трезвомислещи", "зрели", непоемащи "непремерени рискове" (та, нали ако рискът е премерен, изобщо не е риск!) и избират да бъдат различни, да бъдат себе си. Тези, които се осмеляват да живеят истински...

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите"

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте през 2018г.

Сподели мнението си