Норбеков: Родителите ни почти нищо не искат от нас, освен нашето щастие и здраве.

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Откъси, Обичай | 0 Коментара
снимка: wallpaperscraft.com

снимка: wallpaperscraft.com

Настоявам да приемете моя дар, мило мое семейство! Още днес, защото желая да споделя щастието си с вас!

Идеята е моя, изпълнението – ваше.

Продължаваме. За да увеличите благосъстоянието си, започнете всеки месец да пращате някаква част от заплатата си на родителите. Мъничко. 5-10 процента.

Родителите ни почти нищо не искат от нас, освен нашето щастие и здраве. Всеки човек желае да даде на отрочетата си най-доброто от онова, което знае, може и има. Насрещна отплата, докато те могат да се погрижат за себе си, не им трябва, родителите обикновено отхвърлят такава помощ.

Трябва да настоявате. Веднъж на месец, когато ви плащат, им носете родителския дял. И насила им го връчвайте. Привикнете майка си и баща си към мисълта, че това са техни пари, нека ги харчат както им се ще.

Когато помагате на родителите си да осъществят отколешните си мечти, споделяте с тях силата си ги правите щастливи. Удължавате живота им на тази земя.

А при вас започва да се разширява каналът на жизнената сила под формата на нови идеи, повишаване на доходите, подобряване на здравето и качеството на живот.

Скъпи мои! Нека семейното ви дърво расте, цъфти и дава плод! Нека са здрави и силни родителите ви, да сте мощни и сигурни с втората си половинка и растящи, процъфтяващи многобройните ви деца!

 

Опитът на един глупак 5 – Мирзакарим Норбеков, norbekov.comnorbekov.bg

Издателство: Жануа ’98, janua-98.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

За да е щастливо семейството, трябва да градиш разбирателство всеки ден

 

Из „Минута вдъхновение: уроци от книгите и живота“

"Защо ли нещата трябва да се променят, - прошепна Прасчо. Пух помисли, помисли и каза: Така имат възможност да станат по-добри." - "Мечо Пух", Алън Милн

...Промяната не иска да разруши живота ни. Тя идва, за да преподреди живота ни. Размества мозайката, за да нарисува нова картина, по-красива, по-завършена, по-пъстроцветна картина. Картина, в която нещата, които са били излишни, са премахнати. А нещата, които са липсвали, са на мястото си. Картина, която е нашата картина. 
Затова, когато ни се струва, че животът ни се преобръща с главата надолу, нека си напомним, че ние виждаме само отрязък от картината. Цялостната картина я вижда единствено Бог. Нека се оставим в ръцете Му. Нека Му се доверим...
(продължава)

Автор: Гергана Лабова

Помогни на МОСТ за книги да продължи, заделяйки с $1 / месечно.

От наша страна, ще tи предоставим свободен ежедневен достъп до всички публикации в новия ни проект "Минута вдъхновение: уроци от книгите и живота".

Чети на: www.patreon.com/GerganaLabova

(До 10 февруари 2019 всички текстове ще са достъпни за четене.)

Become a Patron!

Сподели мнението си