Щастието е да постигнеш щастие и за другите хора!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Размисли, Обичай | 0 Коментара
снимка: alignthoughts.com

снимка: alignthoughts.com

Най-добрият начин да постигнем щастие е да се погрижим другите да го постигнат! Така посяваме семената на личната си радост, но и постигаме удовлетвореност от помощта, която даваме. 

От всички живи същества, които са ни известни, само хората (и то много избрани хора в историята) са успели да разработят тези идеи, за които разказваме в тази книга: че единственият път към щастието е да се посветиш на това да постигнеш същото щастие и за другите хора.

Че някак всичко добро, което някога е дошло в живота ни, израства от семената в нашия разум. И че има само един път да посадим тези семена – да се посветим на това, за да се убедим, че другите живи същества ще получат всичко хубаво, което те искат.

И това значи, че сте особени – вие сте един от милиард или безброй милиарди – не затова, че сте роден като едно от създанията, които могат да ходят на два крака, да строят самолети, да летят във въздуха или да измислят мобилни телефони, за да разговарят с когото поискат по целия свят.

В крайна сметка, вие сте особени само поради това, че можете да разберете: вашият разум създава вашия свят. И това как разумът го създава се управлява от семената, които сте посадили в него. И има само един път да посадите тези семена – да правите добро на хората и на всички останали живи същества.

 

10 най-големи грешки, които можете да допуснете, и как да ги избегнете – Геше Майкъл Роуч и Мирзакарим Норбеков, geshemichaelroach.comnorbekov.comnorbekov.bg

Издателство: Жануа ’98, janua-98.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Най-директният път към щастието е да помагаш на другите!

Акцент на деня…

Убеден съм, че пречките идват, за да измерят колко силно желаеш нещо. (Лидерът, който нямаше титла - Робин Шарма)

Рядко го осъзнаваме. Всъщност, почти никога. И се отказваме. Отказваме се точно в момента, в който сме на прага да осъществим мечтата си, да променим живота си, дa постигнем... себе си. И забравяме, че най-тъмно винаги е, преди да се съмне. Забравяме, че умората и отчаянието, които изпитваме в момента, не са знаци, с които съдбата ни казва да се откажем, а знаци, че даваме най-доброто от себе си. И че единственото, което трябва да направим, е да поемем дъх, да затворим очи... и да продължим. Да не предаваме себе си. Да не се обръщаме назад. Да не гледаме със страх напред. Да се съсредоточим върху момента сега. Върху това да извадим скритите запаси от енергията си. Върху това да се облегнем на вярата си. Върху това да докажем, най-вече на себе си, че сме по-големи и от най-големите камъни, които се появяват по пътя ти. Защото голямата награда идва за тези, които полагат големи усилия. Които поемат голям риск. Които преживяват голяма трансформация. Тези, които избират да не слушат разума, а да чуят сърцето си. Тези, които се отказват да бъдат като другите - "трезвомислещи", "зрели", непоемащи "непремерени рискове" (та, нали ако рискът е премерен, изобщо не е риск!) и избират да бъдат различни, да бъдат себе си. Тези, които се осмеляват да живеят истински...

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите"

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте през 2018г.

Сподели мнението си