Щастието е да постигнеш щастие и за другите хора!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Обичай, Откъси
снимка: alignthoughts.com

снимка: alignthoughts.com

Най-добрият начин да постигнем щастие е да се погрижим другите да го постигнат! Така посяваме семената на личната си радост, но и постигаме удовлетвореност от помощта, която даваме. 

От всички живи същества, които са ни известни, само хората (и то много избрани хора в историята) са успели да разработят тези идеи, за които разказваме в тази книга: че единственият път към щастието е да се посветиш на това да постигнеш същото щастие и за другите хора.

Че някак всичко добро, което някога е дошло в живота ни, израства от семената в нашия разум. И че има само един път да посадим тези семена – да се посветим на това, за да се убедим, че другите живи същества ще получат всичко хубаво, което те искат.

И това значи, че сте особени – вие сте един от милиард или безброй милиарди – не затова, че сте роден като едно от създанията, които могат да ходят на два крака, да строят самолети, да летят във въздуха или да измислят мобилни телефони, за да разговарят с когото поискат по целия свят.

В крайна сметка, вие сте особени само поради това, че можете да разберете: вашият разум създава вашия свят. И това как разумът го създава се управлява от семената, които сте посадили в него. И има само един път да посадите тези семена – да правите добро на хората и на всички останали живи същества.

 

10 най-големи грешки, които можете да допуснете, и как да ги избегнете – Геше Майкъл Роуч и Мирзакарим Норбеков, geshemichaelroach.comnorbekov.comnorbekov.bg

Издателство: Жануа ’98, janua-98.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Най-директният път към щастието е да помагаш на другите!