Променете думите си, за да промените вибрациите си!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Откъси, Осъзнавай | 0 Коментара
снимка: tharyn.me

снимка: tharyn.me

Думите са вибрациите на природата. Затова красивите думи създават красива природа. Грозните думи създават грозна природа. Това е коренът на Вселената.

Камий,

Това е вашата предъвкалка… Нещо като урничка против  предъвкването и негативните мисли. Какъв е принципът? Ще пускате вътре едно евро всеки път, когато ви хрумнат негативни или безплодни мисли и думи. Мога само да ви пожелая да не забогатеете по такъв начин!

Винаги ще ви го повтарям: позитивната мисъл има реално въздействие  върху тялото и психиката ви. Доказали са го извънредно сериозни проучвания! Ето един пример…

Експеримент, проведен от учени… Напълнили с пръст две съдинки, приблизително колкото купички за десерт. После посадили по двадесет и три тревни семена във всяка съдинка и едно и също количество тор. Сложили ги в парник, недалеч една от друга, за да е сигурно, че всяка ще бъде огрявана от слънцето поравно през деня и ще бъде изложена на една и съща температура, докато семенцата покълват.

Единствената разлика била следната: изследователите сядали всеки по реда си по три пъти на ден пред всяка от съдинките. Пред едната повтаряли крайно негативни думи, словесни атаки… „Тук нищо няма да поникне, нищо няма да стане, никога няма да има трева, тази пръст надали е добра, а и да порасне, всичко ще изсъхне и ще умре…” Пред втората купичка, напротив се държали доверчиво и говорели приятни неща. Разправяли само позитивни неща относно покълването и възможността тревата да поникне. „Така искам тая тревичка да поникне, ще бъде невероятно!  Времето е хубаво, идеално топло е, семенцата ще прораснат. Пък и каквото съм садил, все пониква добре…”

Три седмици по-късно в известното списание „Тайм” била поместена снимка на двете съдинки. Едва ли е нужно да ви казвам, че в първата, изложена на негативни коментари, имало само две-три дребни стръкчета, докато във втората имало изобилна, тъмнозелена и гъста трева, пуснала дълбоки корени, здрава, силна и висока. Разбирате, Камий: думите ни имат вибрации. Поведението ни също. Щом влияят толкова върху семенцата, представете си какъв ефект имат при хората! Ето защо трябва да контролираме вътрешния си диалог, както и думите, които изричаме. Защо не веднага?

Доскоро…

Клод

 

Твоят втори живот започва, когато разбереш, че имаш само един – Рафаел Джордано, raphaellegiordano.com

Издателство: Колибри, colibri.bg

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Вие сте съвършени точно, такива каквито сте-с всичките си недостатъци и проблеми, няма нужда да променяте нищо!

Акцент на деня…

Защо да ти се сърдя? Ако си правя труда да се ядосвам на всеки, който постъпва нечестно с мен или пък прояви неблагодарност, целият ми живот ще си отиде в убийствен гняв... (Черната кутия - Амос Оз)

Трудно е да простиш. Трудно е да преглътнеш. Трудно е да продължиш. Но не го ли направиш, обричаш душата си на агония. Гневът, дори и справедлив, единствено и само ти напомня за болката, която си преживял в миналото. Пренася я в настоящето. И заплашва да я пренесе и в бъдещето. Гневът не е сила. Желанието за реванш не е смелост. Сила е да простиш. Смелост е да продължиш. А мъдрост... да направиш всичко това с ясното съзнание, че не го дължиш на другия, на този, който те е наранил. Дължиш го на себе си...

 

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите"

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте скоро!

Сподели мнението си