Бъди щастлив! Спри да се страхуваш и направи това, което искаш!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Не се страхувай, Откъси
снимка: Pexels.com

снимка: Pexels.com

Ако обичаш едно нещо достатъчно силно, то ще ти разкрие тайните си.

За да израстваш като човешко същество, трябва да владееш изкуството да създаваш връзки. Това означава да даваш вниманието си на нещо, да мислиш за него и да се занимаваш с него. Освен с хора, можеш да създаваш връзки и с други хора, предмети, места, идеи, ценности и занимания. За създаване на връзка е нужно единствено внимание. Помисли за майка си! Помисли и за демокрацията! Помисли за любимата песен!

Насочи вниманието си към нещо, и незабавно се свързваш с него.

Спомняш ли си как започна да опознаваш физическата вселена като дете? Огледа се и забеляза предмети, които грабнаха вниманието ти. Тогава се придвижи към тях, взе ги в ръце, и си игра с тях. Изучавал си заобикалящата среда чрез пряк, личен опит. Ако си намерил нещо, което не ти харесва, избягвал си го. Ако нещо ти е харесало, отделял си му още повече внимание.

Често забравяме, че най-добрият начин да изпълним желанията си, е да отидем директно при онова, което ни интересува. Вместо това, си създаваме какви ли не глупави правила, които ограничават способността ни да създадем връзки с онова, което искаме. Не можем да създадем собствен бизнес, защото е твърде рисковано. Не можем да разговаряме с някого си, защото вече си имаме връзка. Не можем да изследваме други религии, защото настоящата ни религия го забранява.

Подобни правила се коренят в страха и липсата на изградени връзки и нямат място в живот, посветен на съзнателното израстване. Когато поемеш ангажимент да живееш осъзнато, често ще влизаш в конфликт с тях. Ако искаш да можеш да обичаш повече, трябва да си готов да установяваш връзки.

Много от най-добрите ми преживявания по пътя на израстването са идвали, когато съм решавал да се свържа с нещо важно за мен, дори когато другите не са съгласни с избора ми.

За да се научиш как да израстваш, първо трябва да имаш свободата да се свързваш с онова, което искаш, и да се откъснеш от онова, което не искаш. Никой не може да ти даде тази свобода. Тя е твое рождено право като човешко същество.

Не ви е нужно ничие позволени, за да решите кои връзки са най-добри за вас. От вас зависи да поемете инициативата да изразите връзка с онова, което искате, и да прекъснете връзките с онова, което не искате.

Като съзнателно създавате връзки, за които интуитивно усещате, че са правилни, вие се изравнявате с принципа на любовта.

 

Личностно усъвършенстване за интелигентни хора – Стив Павлина,  stevepavlina.com

Издателство: Сребърно звънче, srebarnozvanche.bg

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

(Не)здравословните връзки и нашите илюзии за тях