Промени живота си като промениш мислите си! Мисли творчески, говори творчески, действай творчески!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Осъзнавай, Откъси
снимка: Unsplash.com

снимка: Unsplash.com

Отговорността за това какво представлява живота ни е изцяло наша. Ние сме създали и хубавото, и лошото. Но в нас е и ключът към промяната…

Ние всички сме дело на самите себе си. Но само успелите го признават.

Вие сте създали всичко, което се е случило в живота ви: и доброто, и злото. Аз преживях пълен провал на бизнеса, делови и личен банкрут по моя собствена вина. Аз създадох тези неща. Аз съм създал всеки проблем, с който някога съм се сблъсквал. Създадох и своя успех в бизнеса и щастието, което сега изпитвам. Вие също сте създали своето положение. Било е лесно. Всичко, което вие и аз направихме, бе да мислим, говорим и действаме.

Онова, за което мислите, говорите и правите, има значение. Така сте създали своите проблеми и успехи. Аз също ги създадох по този начин.

Вашите мисли, думи и действия са тези, които или ще ви приближат до мястото, където искате да бъдете, или ще ви отдалечат от него. Тези неща са ключовете към създаването на живота, който искате. Същевременно са и ключовете към живота, който в момента живеете.

Никога не сте имали проблеми с парите, общуването, работата или здравето. Имате само проблем с това как мислите, какво казвате и с вашите действия. И когато поправите вашите мисли, думи и действия, всичко ще бъде наред.

Мислите са творчески. Думите са творчески. Действията са творчески. Това са трите творчески сили във Вселената. Овладейте ги и светът ще ви принадлежи.

Променете мислите си

„Всичко, което сме, се ражда от мислите ни“ – Буда

Ограниченото мислене ражда ограничени резултати. резултатите са начинът, по който живеете, вашите преживявания и нещата, които притежавате.

Ограниченото мислене идва от ограничената гледна точка и за вашите способности да постигнете своите желания, ще започнете да мислите по нов начин и за останалата част от света. Тогава ще се изразявате различно (с ваши думи), ще действате и по различен начин.

„Тайната да живееш достоен живот е в това да имаш достойни мисли.“ – Чарлс Суиндол (евангелски пастор, преподавател и радиопроповедник – бел. ред.)

Помислете каква би била най-желаната визия за вас самите.

Когато си я представите картинно, се запитайте: „Тази мисъл дали отговаря на търсената от мен визия?“ Ако не, сменете мисълта.

Ние всекидневно трябва да се упражняваме да виждаме само онова, което желаем да преживеем. След като израстваме в онова, за което постоянно размишляваме, трябва да изхвърлим всички дребни и маловажни мисли и идеи от главата си и да виждаме нещата в по-едър мащаб.

 

Спри да хленчиш. Размърдай си задника – Лари Уингет, larrywinget.com

Издателство: Кръгозор, kragozor.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Това, върху което се концентрираш, започва да расте! Мисли хубави неща и те ще дойдат в живота ти!