Има хиляди начини да ти кажа, че те обичам. И пак няма да е достатъчно. Затова избрах да се грижа за теб! Завинаги!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Обичай, Откъси
снимка: Pexels.com

снимка: Pexels.com

Любовта е отвъд думите. Тя е скрита в малките жестове, които правим за най-скъпите ни хора, и понякога е незабележима…

Това, което придобиваме през живота си, като си взаимодействаме с външния свят, е също толкова важно, колкото онова, с което се раждаме. От основни умения – като говора и изправената стойка, до качества като честност и постоянство.

Всичко, което знаем – отвъд инстинктивното, – е плод на възпитанието и опита. Ние сме като късове глина, от която може да се изваят изключителни създания.

Вярата в човека включва както пълно зачитане на ценността на всеки индивид, така и огромния потенциал за развитие, заложен в него. Ние сме човечеството, затова трябва да имаме съзнание за това и да направим така, че талантът, делото, качествата и красотата на други човешки същества да ни накарат да се гордеем с това, което сме и което бихме могли да бъдем.

Възможно ли е да се дефинира емоция, чувство, страст? Има ли смисъл да се опитаме да дефинираме любовта, след като я приемаме като тип поведение, реакция или необяснимо преживяване?

Има много неща, които мога да направя, да демонстрирам, да покажа, да докажа, да потвърдя и да удостоверя, че те обичам. Съществува обаче само едно нещо, което мога да направя с любовта си: то е да те обичам, да се грижа за теб, да изразя привързаността си така, както аз го чувствам. И това ще бъде моят начин да те обичам.

Проявленията на любовта, също като самата дефиниция, обхващат широка гама от поведения, които е невъзможно да изброим. Ще спомена някои: да се грижим, да слушаме, да бъдем внимателни и – защо да не го признаем – да предпочитаме някого пред всички останали.

 

Пътят на духовността – Хорхе Букай, bucay.com

Издателство: Хермес, hermesbooks.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Обичайте се така, сякаш сте две колони, поддържащи един и същи покрив