Ако искате животът ви да се промени, направете нещо! Не чакайте, а действайте!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Не се предавай, Откъси
снимка: Pexels.com

снимка: Pexels.com

И щастието, и успехът изискват упоритост и усилия. Без действия, няма награда.

Ако  искате да имате по-добър живот… Направете нещо!

Смятам, че сме забравили уроците по английски език. Всъщност, това е очевидно. Просто се заслушайте в разговорите, които се водят около вас. Звучи така, сякаш повечето хора никога не са имали часове по английски, а още по-малко ги помнят. Те нямат никаква представа как да говорят добре, независимо на какво са били научени.

Добре, да си припомним стар урок по английски език. Спомагателният глагол „Съм“ и граматичните му форми отразяват нашето физическо състояние. Това са ми преподавали в началото училище. Обаче ние опростяваме малко този глагол, защото той всъщност изразява действие. Нека обясня:

Ако си, трябва да действаш.

Защото всичко, което е, действа.

Ако не действаш, тогава не си.

Вие сте ли? Разбира се, че сте. И след като сте, просто трябва да действате. Не внушавам, че нищо не правите. Все нещо правите. Гледате телевизия, ядете прекалено много, мърморите… но защо да ви говоря това? Погледнете вашия ден и сами си направете списък!

Не е въпросът в това, че нищо не правите. Просто не вършите нищо продуктивно. На никого не служите. На никого не помагате. Не правите нищо, като изключим, че си седите на задника и зяпате наоколо. А край вас кипи големият жесток свят, който се отнася толкова зле към вас и ви държи фалирали и нещастни. Заради това, че не вършите правилните неща, вие нямате истински успех. Не сте богати. Не сте щастливи. Поправете това!

 

Спри да хленчиш. Размърдай си задника – Лари Уингет, larrywinget.com

Издателство: Кръгозор, kragozor.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Определете какво искате от живота и действайте!