За да пребориш рутината, прави по нещо различно всеки ден

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Не се страхувай, Откъси
снимка: Pexels.com

снимка: Pexels.com

Ако искаш да се освободиш от нещо, което те ограничава, прави по нещо ново всеки път, когато го изпълняваш. Така постепенно ще се отърсиш от зависимостта и ще откриеш правилния път към своята Северна звезда.

Ако не можете да разберете какво не е наред, просто направете нещо различно!

Да направите едно нещо, което не сте правили преди, е начин да разширите възприятията си всеки път, когато прилагате план за мечтите си. Ако чуждото мнение, анализът на стъпките ви от „идеалния свят“ и провалите ви не помогнат да откриете грешките си, повторете това, което правите – но добавете поне един нов елемент на поведение. Ако продължите да адаптирате плана си, в крайна сметка ще преодолеете фазата на провал на героичната сага и ще преминете истински приятната част.

Упражнение:

Помислете за последователност, която искате да прекъснете: лош навик, склонност да бездействате, да казвате „да“, когато искате да кажете „не“. Следващия път, когато почувствате, че настъпва такъв момент, не се съпротивлявайте. Повторете последователността, но този път си сложете шапка. Ако пък по принцип носите шапки, направете нещо друго, докато извършвате малкия грях. Например, може да пробвате да клекнете или да говорите измислен език. Отсега нататък трябва да добавяте нещо ново всеки път, когато започвате да правите нещото, от което искате да се освободите. Успех.

 

Дизайн на битието или намери своята Северна звезда – Марта Бек, marthabeck.com/blog/

Издателство: Скайпринт, skyprintbooks.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Емил Зола: Предпочитам да умра от страст, отколкото от скука!