Забрави за надеждата и съмненията и ВЯРВАЙ с цялото си сърце, че Бог има план за теб!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Откъси, Вярвай | 0 Коментара
снимка: Pexels.com

снимка: Pexels.com

Не се надявай, а вярвай, че всичко, което ти се случва, си има причина. Бог е избрал най-доброто за теб, но понякога трябва да почакаш…

Зарежете Надеждата

Цял живот са ни набивали в главата колко е хубаво да имате надежда. Чували сте да казват, че понякога да имате надежда е единственото нещо, което бихте могли да правите, когато сте изпаднали в криза. Аз смятам, че да имате надежда, е загуба на време. Да, да, отново богохулствам! Това, което казвам, е в противоречие с всичко, което смятате за свято, нали? Но аз няма да отстъпя. Казвам ви да зарежете надеждата. Надеждата никога не е правила и най-малкото добро.

Надеждата ви казва, че желаете нещо да се случи по начина, който желаете. Но то със същата лекота може и да не стане. Надеждата се основава на несигурността.

Вместо Надежда имайте Вяра

Вярата се основава на абсолютна сигурност. Вярата е „знание“. Без съмнение вие знаете нещо и разчитате на него. Аз зная, че утре слънцето ще изгрее. Вярвам в това. Зная, че има Бог и че той иска най-доброто за мен: здраве, благоденствие, успех и щастие. Аз вярвам в това и мога да разчитам на него.

Тази увереност ми дава смелостта да действам. Аз съм готов да действам винаги, когато е включена сигурност. Когато се появи съмнение, съм много по-колеблив. Обзалагам се, че и при вас е така. По-добре забравете надеждата и съмненията и вместо това имайте вяра и сигурност и после направете решителната крачка.

 

Спри да хленчиш. Размърдай си задника – Лари Уингет, larrywinget.com

Издателство: Кръгозор, kragozor.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Повярвайте, че успехът е единствената ви опция!

Акцент на деня…

Защо да ти се сърдя? Ако си правя труда да се ядосвам на всеки, който постъпва нечестно с мен или пък прояви неблагодарност, целият ми живот ще си отиде в убийствен гняв... (Черната кутия - Амос Оз)

Трудно е да простиш. Трудно е да преглътнеш. Трудно е да продължиш. Но не го ли направиш, обричаш душата си на агония. Гневът, дори и справедлив, единствено и само ти напомня за болката, която си преживял в миналото. Пренася я в настоящето. И заплашва да я пренесе и в бъдещето. Гневът не е сила. Желанието за реванш не е смелост. Сила е да простиш. Смелост е да продължиш. А мъдрост... да направиш всичко това с ясното съзнание, че не го дължиш на другия, на този, който те е наранил. Дължиш го на себе си...

Автор: Гергана Лабова

Сподели мнението си