Бъди готов да се бориш за това, което искаш. Или ще гледаш как някой друг го постига!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Откъси, Не се предавай | 0 Коментара
снимка: unsplash.com

снимка: unsplash.com

За да получиш това, което искаш, трябва да направиш онова, което не си вярвал, че можеш!

Промяната боли

Ако животът ви вече е подходяща среда за вашия същински аз, всяко упражнение ще помогне да се задълбочавате в него. Ако не, всяка малка промяна във вашето поведение, всяка емоционална рана, която почистите и превържете, всеки намек, подтик или крясък от вътрешната ви навигационна екипировка ще ви казва, че е време за промяна. Голяма промяна.

Хората, които през цялото време са живеели своя правилен живот, просто ускоряват крачка, когато видят своята Северна звезда. Преживяването обикновено е много приятно. Но за човек, който е затънал в неподходящ начин на живот, мисията за намиране на Северната звезда има комбинирано привличане на самоубийство и трудно раждане. За капак, ще трябва да убиете стария Вие и да родите друг Вие, когото никой досега не е виждал. Никой страна на този процес не е безболезнена, а и двете са плашещи до смърт. Гледала съм как стотици хора правят драстични промени в живота си и във всеки от тези случаи въпросният човек изпитва отчуждение, обърканост, безсилие и много други форми на силен стрес. Разбира се, Крайната възвръщаемост е огромна – изключително изгодна за вложената инвестиция. Но промяната винаги е трудна.

Промяната е предсказуема

За щастие, въпреки че никой не може да ви каже къде ще ви отведат промените в живота ви, самият процес на промяната следва предсказуем ход. Всяка важна трансформация ще ви преведе през сходна последователност от събития.

 

Дизайн на битието или намери своята Северна звезда – Марта Бек, marthabeck.com/blog/

Издателство: Скайпринт, skyprintbooks.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Не се отказвай от мечтите си, дори когато е най-трудно! Това значи, че си на прав път!

Из „Минута вдъхновение: уроци от книгите и живота“

"Защо ли нещата трябва да се променят, - прошепна Прасчо. Пух помисли, помисли и каза: Така имат възможност да станат по-добри." - "Мечо Пух", Алън Милн

...Промяната не иска да разруши живота ни. Тя идва, за да преподреди живота ни. Размества мозайката, за да нарисува нова картина, по-красива, по-завършена, по-пъстроцветна картина. Картина, в която нещата, които са били излишни, са премахнати. А нещата, които са липсвали, са на мястото си. Картина, която е нашата картина. 
Затова, когато ни се струва, че животът ни се преобръща с главата надолу, нека си напомним, че ние виждаме само отрязък от картината. Цялостната картина я вижда единствено Бог. Нека се оставим в ръцете Му. Нека Му се доверим...
(продължава)

Автор: Гергана Лабова

Помогни на МОСТ за книги да продължи, заделяйки с $1 / месечно.

От наша страна, ще tи предоставим свободен ежедневен достъп до всички публикации в новия ни проект "Минута вдъхновение: уроци от книгите и живота".

Чети на: www.patreon.com/GerganaLabova

(До 10 февруари 2019 всички текстове ще са достъпни за четене.)

Become a Patron!

Сподели мнението си