Бъди готов да се бориш за това, което искаш. Или ще гледаш как някой друг го постига!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Откъси, Не се предавай | 0 Коментара
снимка: unsplash.com

снимка: unsplash.com

За да получиш това, което искаш, трябва да направиш онова, което не си вярвал, че можеш!

Промяната боли

Ако животът ви вече е подходяща среда за вашия същински аз, всяко упражнение ще помогне да се задълбочавате в него. Ако не, всяка малка промяна във вашето поведение, всяка емоционална рана, която почистите и превържете, всеки намек, подтик или крясък от вътрешната ви навигационна екипировка ще ви казва, че е време за промяна. Голяма промяна.

Хората, които през цялото време са живеели своя правилен живот, просто ускоряват крачка, когато видят своята Северна звезда. Преживяването обикновено е много приятно. Но за човек, който е затънал в неподходящ начин на живот, мисията за намиране на Северната звезда има комбинирано привличане на самоубийство и трудно раждане. За капак, ще трябва да убиете стария Вие и да родите друг Вие, когото никой досега не е виждал. Никой страна на този процес не е безболезнена, а и двете са плашещи до смърт. Гледала съм как стотици хора правят драстични промени в живота си и във всеки от тези случаи въпросният човек изпитва отчуждение, обърканост, безсилие и много други форми на силен стрес. Разбира се, Крайната възвръщаемост е огромна – изключително изгодна за вложената инвестиция. Но промяната винаги е трудна.

Промяната е предсказуема

За щастие, въпреки че никой не може да ви каже къде ще ви отведат промените в живота ви, самият процес на промяната следва предсказуем ход. Всяка важна трансформация ще ви преведе през сходна последователност от събития.

 

Дизайн на битието или намери своята Северна звезда – Марта Бек, marthabeck.com/blog/

Издателство: Скайпринт, skyprintbooks.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Не се отказвай от мечтите си, дори когато е най-трудно! Това значи, че си на прав път!

Акцент на деня…

Защо да ти се сърдя? Ако си правя труда да се ядосвам на всеки, който постъпва нечестно с мен или пък прояви неблагодарност, целият ми живот ще си отиде в убийствен гняв... (Черната кутия - Амос Оз)

Трудно е да простиш. Трудно е да преглътнеш. Трудно е да продължиш. Но не го ли направиш, обричаш душата си на агония. Гневът, дори и справедлив, единствено и само ти напомня за болката, която си преживял в миналото. Пренася я в настоящето. И заплашва да я пренесе и в бъдещето. Гневът не е сила. Желанието за реванш не е смелост. Сила е да простиш. Смелост е да продължиш. А мъдрост... да направиш всичко това с ясното съзнание, че не го дължиш на другия, на този, който те е наранил. Дължиш го на себе си...

 

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите"

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте скоро!

Сподели мнението си