Опознай себе си и ще можеш да контролираш мислите си!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Осъзнавай, Откъси
снимка: Pexels.com

снимка: Pexels.com

Ако усетим страдания, съмнения или нещастия, първо трябва да погледнем навътре към себе си, търсейки причината, с която да се справим!

Човекът, който не е разбрал своите неправилни умствени нагласи, е невеж. Не различава злото от доброто, не познава себе си, нито вътрешните причини, оформящи живота му. Нещастен е и е убеден, че нещастието е следствие от външни фактори. Работи слепешком, не успява да прозре смисъла на съществуването си и не схваща причинната обусловеност в хода на нещата.

Ние, които се стремим към Висшия живот в неговата цялост и желаем да прозрем с пълна яснота вселенския ред и смисъла на живота, – нека да отхвърлим всички погрешни състояния на сърцето и с постоянство и упоритост да творим добро. Ако ни застигнат страдания, съмнения или нещастия, нека да обърнем взор навътре в себе си, да потърсим причинителя и да го изхвърлим. Нека грижливо пазим и пречистваме сърцето си от плевелите, за да може с всеки изминат ден от него да извира все по-малко зло и все повече добро. Така ние всекидневно ще ставаме по-силни, по-благородни и по-мъдри. Ще се чувстваме все по-блажени, а Светлината на Истината ще озарява душата ни все по-ярко, ще разсейва мрака и ще осветява Пътя.

 

От Сърцето – Джеймс Алън

Издателство: Скайпринт, skyprintbooks.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Тези думи ще ви помогнат да изчистите своето подсъзнание от страховете си