Безпорядъкът е всичко, което не използвате или не обичате!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Осъзнавай, Откъси
снимка: keekee360design.com

снимка: keekee360design.com

Сложете сърцето, ума и душата си дори в най-малките неща!

Направете място за чудеса от здраве – освободете се от безпорядъка

Имате твърде много вещи? И те ви обременяват? Това може да е една от причините за вашата умора, наднормено тегло и много други здравословни проблеми. Днес ще поставим началото на разчистването на безпорядъка, което може да има огромно значение за физическото ви състояние.

Разбира се, може да изглежда абсолютно нелогично, че безпорядъкът в  дома ви може да влияе на здравето ви (или да е негово отражение). Но древното изкуство фън шуй в което е залегнало разбирането за отрицателното въздействие на безпорядъка – е просъществувало през вековете поради простата причина, че дава резултати. Енергията и предметите в дома ви влияят значително на организма ви. През дългите години, в които практикувах и преподавах фън шуй, аз открих безспорни доказателства за тази силна взаимовръзка. Например, ако в антрето в дома на някои мои клиенти цареше безпорядък, който пречеше на движението, не беше необичайно тези хора да имат и проблеми с кръвоносната система. Ако в средата на дома имаше претрупана спираловидна стълба, не беше изненадващо хората да имат проблеми със сърцето. Ако пространството около въздухопроводите на отоплителната или охладителната система беше неподредено или претрупано, клиентите ми понякога имаха белодробни проблеми. Хората, които страдат от отрицателните въздействия на наднорменото тегло, често имат купища непотребни вещи, изпълващи дома им. Все едно, че и домът им е c наднормено тегло.

Ако една от причините да се захванете с тази програма е, че искате да отслабнете, разчистването на безпорядъка е много важно. За да се освободите от излишните килорами (т. е. от натрупания вътрешен безпорядък) на тялото си, махнете от дома си нещата, които не ви трябват. Веднага ще усетите разлика в начина, по който се чувствате!

Има ли някоя конкретна част от тялото ви, която се нуждае от лечение или подсилване? Ако е така, помислете дали има място в дома ви, което вероятно се асоциира с тази част на тялото ви, и разчистете безпорядъка там. Ако имате проблеми с очите например, може би е време да почистите или ремонтирате прозорците. Ако первазите на прозорците ви са претрупани от много дрънкулки, може би трябва да ги разчистите. (Във фън шуй прозорците се асоциират с очите.) Докато правите това, си повтаряйте: Aз почиствам прозорците си и така започвам да виждам по-ясно!

Безпорядъкът е всичко, което не използвате или не обичате. За да имате повече жизненост и равновесие в  организма си, разчистете безпорядъка в дома си. За всяка вещ си задайте въпросите: Харесвам ли това? Използвам ли го? Използвал/а ли съм го през последните две години? Дори ако не вярвате във фън шуй, разчистете част от безпорядъка в дома си и вижте дали не усещате промяна в начина, по който се чувствате. Това може да подейства като магия!

 

Отключете тайните послания на тялото си – Дениз Лин, deniselinn.com

Издателство: Аратрон, aratron.org

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Вие сте съвършени точно, такива каквито сте-с всичките си недостатъци и проблеми, няма нужда да променяте нищо!