Начинът по който се отнасяте към себе си, е начинът, по който се отнасят и всички останали с Вас! Не се примирявайте с нищо друго, освен уважение!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Откъси, Осъзнавай | 0 Коментара
снимка: flytothesky.ru

снимка: flytothesky.ru

Ако се научите да поддържате климата на своето тяло, ум и емоции, вашето здраве и радост са гарантирани!

Тялото ви вярва на всяка ваша дума

Тялото ви вярва на всяка ваша дума и това никак не е маловажно. Представите, които имате за себе си и за вашия живот, могат буквално да предопределят качеството на вашето здраве. Всичко, което казвате (или мислите), е свързано с някаква емоция и неизменно влияе върху здравословното ви състояние.

Емоциите са сокът на живота, филтърът, през който гледаме света. Те са ключът на нашето познание за това кое е добре за нас и кое-не. Освен това те ни изпращат вътрешни сигнали за ставащото в заобикалящата ни среда и така ни показват дали сме в безопасност, или трябва да бъдем предпазливи. Емоциите ни отразяват нашите решения и преценки за себе си и своето тяло. Те влияят също така върху здравето ни и върху начина, по който се чувстваме, защото всяка емоция поражда физическо усещане. (Например страхът може да бъде усетен като изтръпване в раменете, парене в корема или свиване в гърдите.)

Най-важната ви връзка е тази с тялото ви то участва във всяко ваше преживяване. То е ваш постоянен спътник в живота, независимо дали ви харесва или не тялото ви може да е най-добрият ви приятел и съюзник или най-лошият ви враг. Това зависи изцяло от вас.

Вашето тяло ви слуша. Когато говорите положителни неща за него, то отвръща подобаващо. По време на настоящото упражнение ще се концентрирате върху достойнствата на тялото си. В „Работния дневник“ напишете „Седем прекрасни неща за тялото ми“ и започнете да ги изброявате. Не бъдете скромни! Направете си самореклама. Тялото ви ще повярва на това, което казвате! После всеки ден (през следващите седем дни) добавяйте по още седем неща за тялото си, които обичате. Обърнете внимание къде в тялото си усещате чувствата или емоциите, свързани с думите ви. Същевременно помислете дали у вас не се събуждат някакви стари представи. (Вие можете да избирате представите си за себе си. Не сте длъжни да робувате на отрицателните схващания, към които може би сте се придържали.) От днес всеки ден през тази седмица заставайте пред огледалото и изчитайте на глас нарастващия си списък. Представете си, че говорите на някой, който ще почувства подкрепа, грижа и обич благодарение на прекрасните неща, които му казвате.

 

Отключете тайните послания на тялото си – Дениз Лин, deniselinn.com

Издателство: Аратрон, aratron.org

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Вие сте съвършени точно, такива каквито сте-с всичките си недостатъци и проблеми, няма нужда да променяте нищо!

Акцент на деня…

Защо да ти се сърдя? Ако си правя труда да се ядосвам на всеки, който постъпва нечестно с мен или пък прояви неблагодарност, целият ми живот ще си отиде в убийствен гняв... (Черната кутия - Амос Оз)

Трудно е да простиш. Трудно е да преглътнеш. Трудно е да продължиш. Но не го ли направиш, обричаш душата си на агония. Гневът, дори и справедлив, единствено и само ти напомня за болката, която си преживял в миналото. Пренася я в настоящето. И заплашва да я пренесе и в бъдещето. Гневът не е сила. Желанието за реванш не е смелост. Сила е да простиш. Смелост е да продължиш. А мъдрост... да направиш всичко това с ясното съзнание, че не го дължиш на другия, на този, който те е наранил. Дължиш го на себе си...

 

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите"

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте скоро!

Сподели мнението си