Начинът по който се отнасяте към себе си, е начинът, по който се отнасят и всички останали с Вас! Не се примирявайте с нищо друго, освен уважение!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Осъзнавай, Откъси
снимка: flytothesky.ru

снимка: flytothesky.ru

Ако се научите да поддържате климата на своето тяло, ум и емоции, вашето здраве и радост са гарантирани!

Тялото ви вярва на всяка ваша дума

Тялото ви вярва на всяка ваша дума и това никак не е маловажно. Представите, които имате за себе си и за вашия живот, могат буквално да предопределят качеството на вашето здраве. Всичко, което казвате (или мислите), е свързано с някаква емоция и неизменно влияе върху здравословното ви състояние.

Емоциите са сокът на живота, филтърът, през който гледаме света. Те са ключът на нашето познание за това кое е добре за нас и кое-не. Освен това те ни изпращат вътрешни сигнали за ставащото в заобикалящата ни среда и така ни показват дали сме в безопасност, или трябва да бъдем предпазливи. Емоциите ни отразяват нашите решения и преценки за себе си и своето тяло. Те влияят също така върху здравето ни и върху начина, по който се чувстваме, защото всяка емоция поражда физическо усещане. (Например страхът може да бъде усетен като изтръпване в раменете, парене в корема или свиване в гърдите.)

Най-важната ви връзка е тази с тялото ви то участва във всяко ваше преживяване. То е ваш постоянен спътник в живота, независимо дали ви харесва или не тялото ви може да е най-добрият ви приятел и съюзник или най-лошият ви враг. Това зависи изцяло от вас.

Вашето тяло ви слуша. Когато говорите положителни неща за него, то отвръща подобаващо. По време на настоящото упражнение ще се концентрирате върху достойнствата на тялото си. В „Работния дневник“ напишете „Седем прекрасни неща за тялото ми“ и започнете да ги изброявате. Не бъдете скромни! Направете си самореклама. Тялото ви ще повярва на това, което казвате! После всеки ден (през следващите седем дни) добавяйте по още седем неща за тялото си, които обичате. Обърнете внимание къде в тялото си усещате чувствата или емоциите, свързани с думите ви. Същевременно помислете дали у вас не се събуждат някакви стари представи. (Вие можете да избирате представите си за себе си. Не сте длъжни да робувате на отрицателните схващания, към които може би сте се придържали.) От днес всеки ден през тази седмица заставайте пред огледалото и изчитайте на глас нарастващия си списък. Представете си, че говорите на някой, който ще почувства подкрепа, грижа и обич благодарение на прекрасните неща, които му казвате.

 

Отключете тайните послания на тялото си – Дениз Лин, deniselinn.com

Издателство: Аратрон, aratron.org

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Вие сте съвършени точно, такива каквито сте-с всичките си недостатъци и проблеми, няма нужда да променяте нищо!