Не губете времето си, гледайки назад към миналото! Животът върви само на преден ход!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Осъзнавай, Откъси
снимка: HDWallSource.com

снимка: HDWallSource.com

Животът е твърде кратък за съжаления! Живейте, обичайте и не гледайте назад!

Кой е най-добрият съвет, който някога сте получавали?

Сещам се за три безценни съвета. Първият, който остана трайно в съзнанието ми, е от майка ми Ив, която все ме учеше никога да не съжалявам за минали неуспехи, а да гледам напред към следващото начинание. Винаги съм се изумявал как някои хора прахосват сума време в терзания за минали провали, вместо да впрегнат тази психическа енергия в осъществяването на нов проект. Майка ми ме учеше също никога да не критикувам открито други хора. Когато ме чуеше да говоря лоши неща за някого, тя ме караше да се изправя пред огледалото за пет минути и да се огледам внимателно. Нейното обяснение? Всички изречени от мен упреци говорят зле за мен самия. 

През 80-те години сър Фреди Лейкър, британският авиомагнат, ми даде много ценен съвет как да основа собствена авиокомпания. Той ми каза две основни неща: „Никога няма да имаш достатъчно рекламен потенциал, за да изместиш от пазара „Бритиш Еъруейс“. Трябва да излезеш и сам да се продаваш. 

Прави се на глупак, каквото и да ти струва това. Иначе няма да оцелееш”. След което мъдро добави: „ Винаги гледай да се появяваш на първата, а не на последната страница”. Оттогава следвам тези съвети. Гледам да се набивам на очи и неведнъж съм се правил на глупак!

Like A Virgin – Ричард Брансън, virgin.com

Издателство: AMG Publishing, amgbooks.bg

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Животът е достъпен само в настоящия момент! Ако изоставиш настоящия момент, не можеш да го върнеш никога!