Не губете времето си, гледайки назад към миналото! Животът върви само на преден ход!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Откъси, Осъзнавай | 0 Коментара
снимка: HDWallSource.com

снимка: HDWallSource.com

Животът е твърде кратък за съжаления! Живейте, обичайте и не гледайте назад!

Кой е най-добрият съвет, който някога сте получавали?

Сещам се за три безценни съвета. Първият, който остана трайно в съзнанието ми, е от майка ми Ив, която все ме учеше никога да не съжалявам за минали неуспехи, а да гледам напред към следващото начинание. Винаги съм се изумявал как някои хора прахосват сума време в терзания за минали провали, вместо да впрегнат тази психическа енергия в осъществяването на нов проект. Майка ми ме учеше също никога да не критикувам открито други хора. Когато ме чуеше да говоря лоши неща за някого, тя ме караше да се изправя пред огледалото за пет минути и да се огледам внимателно. Нейното обяснение? Всички изречени от мен упреци говорят зле за мен самия. 

През 80-те години сър Фреди Лейкър, британският авиомагнат, ми даде много ценен съвет как да основа собствена авиокомпания. Той ми каза две основни неща: „Никога няма да имаш достатъчно рекламен потенциал, за да изместиш от пазара „Бритиш Еъруейс“. Трябва да излезеш и сам да се продаваш. 

Прави се на глупак, каквото и да ти струва това. Иначе няма да оцелееш”. След което мъдро добави: „ Винаги гледай да се появяваш на първата, а не на последната страница”. Оттогава следвам тези съвети. Гледам да се набивам на очи и неведнъж съм се правил на глупак!

Like A Virgin – Ричард Брансън, virgin.com

Издателство: AMG Publishing, amgbooks.bg

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Животът е достъпен само в настоящия момент! Ако изоставиш настоящия момент, не можеш да го върнеш никога!

 

Из „Минута вдъхновение: уроци от книгите и живота“

"Защо ли нещата трябва да се променят, - прошепна Прасчо. Пух помисли, помисли и каза: Така имат възможност да станат по-добри." - "Мечо Пух", Алън Милн

...Промяната не иска да разруши живота ни. Тя идва, за да преподреди живота ни. Размества мозайката, за да нарисува нова картина, по-красива, по-завършена, по-пъстроцветна картина. Картина, в която нещата, които са били излишни, са премахнати. А нещата, които са липсвали, са на мястото си. Картина, която е нашата картина. 
Затова, когато ни се струва, че животът ни се преобръща с главата надолу, нека си напомним, че ние виждаме само отрязък от картината. Цялостната картина я вижда единствено Бог. Нека се оставим в ръцете Му. Нека Му се доверим...
(продължава)

Автор: Гергана Лабова

Помогни на МОСТ за книги да продължи, заделяйки с $1 / месечно.

От наша страна, ще tи предоставим свободен ежедневен достъп до всички публикации в новия ни проект "Минута вдъхновение: уроци от книгите и живота".

Чети на: www.patreon.com/GerganaLabova

(До 10 февруари 2019 всички текстове ще са достъпни за четене.)

Become a Patron!

Сподели мнението си