Позитивните мисли генерират позитивни резултати! Вие сами ги избирате!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Книгите разказват притчи
снимка: avante.biz

снимка: avante.biz

Тренирайте ума си да вижда доброто във всяка ситуация! Не позволявайте на това, което се случва около Вас да влияе на собствените ви мисли!

Почистването на къщата на ума, след като цял живот сте робували на отрицателни мисли, е донякъде като ориентиране към програма за правилно хранене, след като цял живот сте консумирали некачествени храни. И двете могат да причинят лечебни кризи. Когато започнете здравословна промяна в начина на хранене, тялото ви започва да изхвърля натрупалите се в него токсини и през това време, в продължение на един-два дни, ще се почувствате зле. Същото е и когато вземете решение да промените мисловните си модели и шаблони – известно време всичко около вас може да ви се струва по-лошо.

Спомнете си какво прави домакинята след вечерята в деня на благодарността (тогава, според традицията, се яде печена пуйка – бел. прев.). Храната е изядена и е време да се почисти тавата, в която е била приготвена пуйката. Тя е доста загоряла и вие я накисвате в гореща вода и сапун и я оставяте така известно бреме. След това започвате да я изстъргвате. Сега вече наистина положението изглежда трагично – видът й е още по-лош. Но ако търпеливо продължите да стържете, скоро тя отново ще придобие първоначалния си вид. Същото е и когато започва чистенето на остарелите, закоравели умствени модели. Когато ги потопим в нови идеи, много неприятни и нежелани неща излизат наяве. Просто продължавайте да градите новите твърдения и скоро старото ограничение ще отпадне напълно.

 

Излекувай живота си – Луиз Хей, louisehay.com

Издателство: Кибеа, kibea.net

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Вие заслужавате любов, колкото и всеки друг на този свят!