Мислете за себе си като човешки магнит, който постоянно привлича каквото говори, мисли и чувства!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Книгите разказват притчи
снимка: wallpaperscraft.com

снимка: wallpaperscraft.com

Само вие имате способността да контролирате това, което привличате в живота си!

Някъде през тридесетте двама мъже на Изток се опитали да докажат, че мислите са реални и че различните мисли създават различни трептения. Затова решили да пробват да заснемат трептенията на мисълта. И взели, че успели – въпреки всичко, осъществили експеримент, който оттогава насам е бил многократно повтарян.

Но те доказали и още нещо, може би дори по-важно. Открили, че с колкото повече емоция мислещият/изпращащият зарежда мислите си, толкова по-ясна изглежда снимката! Те били вероятно първите, които доказали, че съществува магнитна енергия, прикрепена към нашите мисли, и че мисълта ни се задвижва от емоциите. Това, което пропуснали обаче, е фактът, че тъй като вибрационните вълни (емоциите), които изпращаме, са магнитно заредени, ние сме буквално ходещи магнити и постоянно привличаме в своя свят всичко на същата честота или дължина на вълната.

Така например, когато се чувстваме добре, изпълнени с радост и признателност, емоциите ни изпращат високочестотни вибрации, които привличат само добри неща към нас, тоест неща със същата високочестотна вибрация, която подхожда на излъчваното от нас. Подобното привлича подобно.

От друга страна, когато преживяваме нещо, което не е радост, например страх, тревога, вина, дори дребно притеснение, тези емоции изпращат нискочестотни вибрации. Тъй като ниските честоти са точно толкова магнетични, колкото и високите, те привличат само неприятни неща, тоест всичко със същата ниска честота, която ще ни принуди да се чувстваме (и вибрираме) така отвратително, както онова, което изпращаме. Неприятност излиза, неприятност се връща – въпрос на съответствие между вибрациите.

Така че независимо дали е високочестотна радост или нискочестотна тревога, това, което излъчваме като вибрация във всеки един момент, е същото, което привличаме към себе си. Ние сме инициаторите на вибрациите, магнитите, причината. Без значение дали ни харесва или не, ние сме създали – и създаваме – всичко. Може да сме от плът и кръв, но на първо място сме енергия, при това магнитна енергия! Което ни превръща в живи, дишащи магнити. (Не ви ли харесва? Можете да си мислите, че сте президент на процъфтяваща компания или майка и съпруга, или отличникът на класа, или самолетен механик, но в действителност сте ходещ магнит! Ей, не го знаехте, нали.)

Колкото и невероятно да звучи, крайно време е да отворим очи за факта, че ние сме електромагнитни същества, които ходим насам-натам с тази зашеметяваща способност да привличаме в живота си каквото си пожелаем, като управляваме чувствата, които произлизат от мислите ни.

Тъй като обаче съществуваме на тази планета в предимно нискочестотно енергийно поле, пораждано от над шест милиарда души, които вибрират повече на честотата на стреса и страха, отколкото на радостта, ние неволно възприемаме тези вибрации и реагираме в отговор. Което означава, че докато не се научим съзнателно да отблъскваме повсеместните ниски честоти, сред които съществуваме, ще продължим да рециклираме неприятните резултати в живота си ден след ден. Точно както при плуване в солена вода, ако не отмием отлаганията, рано или късно ще се почувстваме крайно неприятно.

Няма начин да заобиколим това; начинът, по който чувстваме, е начинът, по който привличаме. И по-често тези чувства произлизат от мислите ни и създават моментална електромагнитна верижна реакция, която в крайна сметка става причина нещата да се случват, да се създават, да се възпрепятстват, да се рушат (като моята голяма комисионна).

И така, да повторим: нашите чувства се излъчват от нас под формата на електромагнитни вълни. Каквато честота излезе, тя автоматично привлича същата и така става причина да се случват добри или лоши неща – като открива себеподобната вибрация.

Щастливите, високи вибрации привличат щастливи обстоятелства с високи вибрации. Неприятните, ниски вибрации привличат неприятни обстоятелства с ниски вибрации. И в двата случая онова, което се връща, ни кара да се чувстваме точно толкова приповдигнато или потиснато, колкото онова, което сме излъчили (чувство), тъй като е точният вибрационен еквивалент на изпратеното.

 

Извинете! Животът ви чака, Лин Грабхорн

Издателство: Кибеа, kibea.net

Седемте решения – Анди Андрюс, andyandrews.com

Издателство: Skyprint, skyprintbooks.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Вие заслужавате любов, колкото и всеки друг на този свят!