Препятствията съществуват само в ума ни. Ние ги създаваме, храним ги и сами избираме да ги поддържаме.

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Не се предавай, Откъси
снимка: Pexels.com

снимка: Pexels.com

Увереността и щастието не са късмет или нещо, което се случва на другите. Те са плод на вяра и усърдна ежедневна работа.

Слънчев следобед в Лондон е и аз седя в луксозен бар и пия джин с тоник в компанията на страхотния модел, телевизионна водеща, филантроп и авторка на бестселъри – Кейти Пайпър. Не ни е лесно. Докато си пийваме, научавам много забележителни неща за нея: за хилядите хора, на които е помогнала с благотворителната си фондация; плодотворната писателска кариера – 5 книги само за 8 години; умението ѝ да съчетава работни ангажименти и родителските грижи. И най-удивителното от всичко – подходът ѝ към живота, който е възприела преди 8 години, когато е била изнасилена от бившия си приятел и после лицето ѝ било залято със сярна киселина.

– Хората решиха, че след всичко, с живота ми е свършено, но не и аз. На теория би трябвало да имам по-малко възможности и да съм нещастна. Би трябвало да съм клинично депресирана и зависима от алкохола. Но никога не съм била по-позитивна, никога не съм привличала толкова много позитивни и успели личности в живота си.

Нещата, които хората автоматично смятали, че оттук нататък ще бъдат непостижими за нея – да се омъжи, да бъде майка, да се върна към работата си на модел, да ръководи благотворителна фондация, да помогне на хиляди други пострадали от изгаряния, – Кейти вече е постигнала дори повече от това. Мъдростта, която е почерпила от тези успехи, и преживяното през последните 8 години личат в най-добрия ѝ съвет:

Всичко това ме научи, че препятствията, които си поставяме, в действителност не съществуват. Те са единствено в ума ни. Ние ги създаваме, храним ги и сами избираме да ги поддържаме. Така че можем да изберем да ги разрушим. Увереността и щастието не са късмет или нещо, което се случва само на другите – те са решения, които вземаш и които изискват усилия, отдаденост и вярата, че наистина ги заслужаваш. Няма препятствия, които да ти попречат. А ако по някаква причина се почувстваш отчаян, заслужава си да помниш, че Бог дава най-трудния път на най-силните си воини.

 

Ако мога да дам само един съвет… – Ричард Рийд

Издателство: Хермес, hermesbooks.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Мислете за себе си като човешки магнит, който постоянно привлича каквото говори, мисли и чувства!