Изживей любовта без да се страхуваш от болката. Защото, ако престанеш да обичаш, спираш да живееш!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Откъси, Не се страхувай | 0 Коментара
снимка: Unsplash.com

снимка: Unsplash.com

Не се страхувай от болката. Тя е част от живота. Приеми я и отвори сърцето си за любовта!

– „Афрос“ на гръцки означава морска пяна – обясняваше леля, гледайки вълните.

Ние се настанихме в уютното селце Куклия, недалеко от Храма на Афродита, в дома на един грък, стар приятел на леля. Оставихме куфарите при хазяина и веднага тръгнахме към морето, където според посланието от морска пяна е излязла Афродита.

– Жената има вълнова структура и когато тя си позволи да усети в себе си свойствата на вълната, настъпва второ раждане – ражда се богинята на любовта, ражда се истинската жена. Водата дарява жената с лекота, с качеството да приема и с умението да се разтвори в друг.

– Аз не искам да се разтварям в никого. Много силно боли, когато този, в когото се се разтворила, си тръгне от живота ти.

– Да, боли,  но трябва да се мине през болката. Животът предполага болка, искаме или не, признаваме ли го или не. И ти имаш избор – да се затвориш за тази болка и като следствие да престанеш да изпитваш любов или да приемеш, че любовта и болката са две части на едно цяло и да си разрешиш да се наслаждаваш на живота, да го усещаш с всяка клетка на тялото си, да се наслаждаваш всяка минута.

– Трудно ми е да се наслаждавам, като знам, че това някога ще свърши.

– Едно от свойствата на този свят е крайността. Всичко някога свършва и в това има висш смисъл. Всичко си има край, но въпросът не е в това, че всичко свършва, а в това какво се случва с теб за това време. Доколко ти ще позволиш да се отвориш за любовта, без да се страхуваш от болката. Колкото повече е любовта, толкова повече ще бъде болката. Но ако ти престанеш да обичаш, преставаш да живееш.

 

Пазителката на женската сила (Продължението на „Изворът на женската сила“) – Лариса Ренар, larisarenar.com

Издателство: Кръгозор, kragozor.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Вие заслужавате любов, колкото и всеки друг на този свят!

Акцент на деня…

Защо да ти се сърдя? Ако си правя труда да се ядосвам на всеки, който постъпва нечестно с мен или пък прояви неблагодарност, целият ми живот ще си отиде в убийствен гняв... (Черната кутия - Амос Оз)

Трудно е да простиш. Трудно е да преглътнеш. Трудно е да продължиш. Но не го ли направиш, обричаш душата си на агония. Гневът, дори и справедлив, единствено и само ти напомня за болката, която си преживял в миналото. Пренася я в настоящето. И заплашва да я пренесе и в бъдещето. Гневът не е сила. Желанието за реванш не е смелост. Сила е да простиш. Смелост е да продължиш. А мъдрост... да направиш всичко това с ясното съзнание, че не го дължиш на другия, на този, който те е наранил. Дължиш го на себе си...

Автор: Гергана Лабова

Сподели мнението си