Повярвай: твоята мисъл лекува! Нужно е само да го позволиш!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Осъзнавай, Откъси
снимка: Pexels.com

снимка: Pexels.com

Освободете се от онова, което ви пречи да сте щастливи! Позволете на мислите ви да ви излекуват!

Най-уязвими към психосоматични болести са хората, които са изложени на голям стрес, и хората, които не преживяват емоциите си пълноценно, а ги потискат до краен предел. Обикновено това са меланхолични характери, които крият под маската на мира цели океани чувства. Често се случва някой пациент да опита какво ли не, но конвенционалната  медицина да не успява да му помогне. Това е един от първите признаци, които показват, че заболяването на човека се дължи не на нарушено телесно функциониране, а на проблеми на душевно равнище. В такъв случай може ли да се излекуваме?

Опитът показва, че всеки организъм е различен и че нещо, което действа на едни, вреди на други. Психосоматиката обаче се опитва да излекува тялото и мислите едновременно.

Най-важната стъпка от лечението е идентифицирането на причините за болестта.

„Твоето съзнание и твоето сърце са твоето лекарство. Изцелението означава да постигнеш цялост; изцелението означава да приемеш изцяло себе си – не само онова, което ти харесва, а наистина всичко; да приемеш целия себе си такъв, какъвто си. Обърни се навътре към себе си и ще откриеш способността си на лечител. Ти притежаваш невероятни умения, за които досега не си подозирал. Ти си напълно способен не само да излекуваш някаква си болест. Ти си напълно способен да изцелиш себе си на всички възможни нива“, казва в книгата си „Излекувай живота си“ Луиз Хей. Тя предлага ефективен метод на лечение с промяна на съществуващите и изграждането на нови мисловни модели. Той се състои от 4 прости стъпки, приложими за всички болести:

  1. Намерете умствената причина. Вижте дали може да е вярно във вашия случай. А ако не е, седнете безмълвно и се запитайте: „Кои мисли биха могли да създадат това?“
  2. Повторете си: „Желая да се освободя от нагласата, съществуваща в съзнанието ми, която е причинила това състояние“.
  3. Повторете си неколкократно новия умствен модел.
  4. Приемете, че процесът на лечение вече е започнал. Когато отново се сетите за заболяването, повторете последователно тези четири стъпки.

Истината за здравето – Теменуга Пенчева

Издателство: Милениум, milleniumbg.eu

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Позитивните мисли генерират позитивни резултати! Вие сами ги избирате!