Помни, че големите успехи в живота са резултат от постоянство и вяра в себе си!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Откъси, Не се предавай | 0 Коментара
снимка: Pexels.com

снимка: Pexels.com

Да успееш, нужно е да вярваш и да не се отказваш!

Пробив

Една от причините да се фокусираме върху идеята да правиш малки крачки към големите си цели, вместо да даваш пълен напред, е следната: знаем, че големите пробиви в живота идват в резултат на постоянство и натрупано ускорение във всички четири крайъгълни камъка. Ето ги стъпките в тази посока:

  1. Мигът на проблясък. Когато за първи път осъзнаваш нещо – като например колко калории консумираш на ден.
  2. Мигът на триумф. Когато си предприел действия и искаш да празнуваш. Може да е първият път, когато си пробягал цяла миля без да спираш, и ти се иска да изкрещиш „Йе-е-ха-а!“.
  3. Моментът на пробив. Когато си навързал достатъчно малко стъпчици, изградени от проблясъци и триумфи, и си започнал да обръщаш решаващите фактори на своя страна. Сега вече на практика ти е гарантирано, че наближаваш Момент на пробив. Той може да дойде, когато си постигнал целта си да свалиш 20 кг и вече живееш здравословно. Може а е, когато изглеждаш страхотно на сватбата си. Или както беше в моя случай – може да е лична повратна точка, когато всички аспекти от програмата ти започват да работят в синхрон. Моментът на пробив е нещо, което може да издигне целия ти живот до ново равнище, позволявайки ти да се радваш на изживявания, които преди не би повярвал, че са възможни.

Искрата – Крис Дауни, hayhouse.com/authorbio/chris-downie

Издателство: Сребърно звънче, srebarnozvanche.bg

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Бъдете смели! Страховете на човек се хранят с вниманието, което той им обръща!

Акцент на деня…

Защо да ти се сърдя? Ако си правя труда да се ядосвам на всеки, който постъпва нечестно с мен или пък прояви неблагодарност, целият ми живот ще си отиде в убийствен гняв... (Черната кутия - Амос Оз)

Трудно е да простиш. Трудно е да преглътнеш. Трудно е да продължиш. Но не го ли направиш, обричаш душата си на агония. Гневът, дори и справедлив, единствено и само ти напомня за болката, която си преживял в миналото. Пренася я в настоящето. И заплашва да я пренесе и в бъдещето. Гневът не е сила. Желанието за реванш не е смелост. Сила е да простиш. Смелост е да продължиш. А мъдрост... да направиш всичко това с ясното съзнание, че не го дължиш на другия, на този, който те е наранил. Дължиш го на себе си...

 

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите"

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте скоро!

Сподели мнението си