Открий онова, което разпалва страстта ти, и му позволи да предизвика удоволствие и удовлетворение в живота ти!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Осъзнавай, Откъси
снимка: Pexels.com

снимка: Pexels.com

Намери това, което ще изпълни всеки твой ден с приятни емоции и красиви спомени! Защото само така ще усетиш, че живееш пълноценно!

Настъпила е лека промяна в гардероба на Тони  Блеър, откакто го видях за последен път. Тогава той беше министър-председател, изтупан в класическото за длъжността си облекло: елегантен костюм, безупречна риза, подобаваща за партията вратовръзка. Днес, в следпремиерския му свят, нещата не са толкова стриктни – спортно сако, сини дънки, разкопчана риза. Забелязва се и здравословен загар. Животът след министерския пост явно му се отразява добре. Тони Блеър изглежда добре.

И макар нещата около него да се променили, Тони Блеър не е. Неговата най-отличителна черта е все е все така ярка – онази катализираща енергия, която излъчва. Неговият ентусиазъм, отдаденост и интелект изпълват пространството с неосезаемо усещане, че тепърва предстои нещо, че положението ще се подобри. Самото присъствие на Тони Блеър те окуражава да мислиш по-мащабно, да работиш по-усилено, да правиш повече.

Всъщност, той сам признава, че работи не по-малко усилено отпреди, борейки се с някои от най-трудните пъзели на света – религиозен екстремизъм, развитието в Африка, мир в Средния Изток. Каквото и да е мнението ви за Тони Блеър, той е истински отдаден.

Неговият най-добър съвет е:

– Като цяло хората не постигат успеха случайно. Ако видите някого, който е много, много добър в нещо, обикновено този човек е много мотивиран от това, което прави, и работи здраво. Така че открийте онова, което разпалва страстта ви, и се занимавайте с него. Ако пък то е важно и за другите, тогава ще бъде източник на огромно удовлетворение в живота ви. В края на краищата най-удовлетворяващи са нещата, които правите за другите.

Ако мога да дам само един съвет… – Ричард Рийд

Издателство: Хермес, hermesbooks.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Помни, че големите успехи в живота са резултат от постоянство и вяра в себе си!