Какво е нашето предназначение на този свят? – да бъдем щастливи и да обичаме!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Откъси, Осъзнавай | 0 Коментара
снимка: unsplash.com

снимка: unsplash.com

За да откриеш смисъла на съществуването си, вслушай се в емоциите, когато правиш нещо. Те няма да те подведат. Защото когато откриеш своето предназначение и път, всичко ще се подреди и ще придобие смисъл.

„Защо не се раждаме със своето предназначение? Колко би било прекрасно – раждаш се и целта на живота ти е ясна. И всичко веднага е просто и разбираемо – какво да учиш, с какво да се занимаваш, а пък сега се мяташ от една страна на друга, сменяш работа, учиш, без да знаеш защо.“

– Над какво си се замислила, прекрасно създание? – въпросът на Харолд прекъсна размишленията ми.

– За смисъла на живота и за своята реализация. И как да я открия.

– Да, сериозните мисли не помагат на храносмилането. Но тъй като от тези мисли зависи настроението ти, готов съм да ти помогна.

– Колко си меркантилен. И какво е то? Ще ми кажеш ли какво е моето предназначение?

– Бих искал, но се страхувам, че ще си превиша пълномощията и Всевишният ще ме накаже. Но ти сама ще се справиш с това.

– Но как?

Спомни си всичко, което ти доставя удоволствие. Когато чувстваш, че в теб бушуват енергия и радост от това, което правиш, значи се движиш в правилната посока. Харесва ми идеята, че когато откриеш своето предназначение и вървиш по своя път, то всичко, което си учила, всички, с които си се срещнала, всичко, което някога си чела и чувала, се подреждат в една картина, като парченца от мозайка.

– Ами ако това, което ми носи удоволствие, съвсем не е нужно на другите?

– Да, важно е това, което правиш, да е нужно на някого, да е търсено, да е важно, да е направено по уникален начин. Знаеш ли, когато се съединяват твоята уникалност, това, което ти доставя удоволствие, и търсенето на това, което правиш, тогава областта на пресичане е твоето предназначение. И тогава тази работа започва да ти носи не само удоволствие, но и удовлетворение.

 

Пазителката на женската сила (Продължението на „Изворът на женската сила“) – Лариса Ренар, larisarenar.com

Издателство: Кръгозор, kragozor.com

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Открий онова, което разпалва страстта ти, и му позволи да предизвика удоволствие и удовлетворение в живота ти!

Акцент на деня…

Защо да ти се сърдя? Ако си правя труда да се ядосвам на всеки, който постъпва нечестно с мен или пък прояви неблагодарност, целият ми живот ще си отиде в убийствен гняв... (Черната кутия - Амос Оз)

Трудно е да простиш. Трудно е да преглътнеш. Трудно е да продължиш. Но не го ли направиш, обричаш душата си на агония. Гневът, дори и справедлив, единствено и само ти напомня за болката, която си преживял в миналото. Пренася я в настоящето. И заплашва да я пренесе и в бъдещето. Гневът не е сила. Желанието за реванш не е смелост. Сила е да простиш. Смелост е да продължиш. А мъдрост... да направиш всичко това с ясното съзнание, че не го дължиш на другия, на този, който те е наранил. Дължиш го на себе си...

Автор: Гергана Лабова

Сподели мнението си