Духът във вас е по-силен от всяка болка, която сте преживели!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Осъзнавай, Откъси
снимка: wallpaperstudio10.com

снимка: wallpaperstudio10.com

Прошката не променя миналото, но със сигурност влияе на бъдещето! Простете на другите, не защото те заслужават прошката ви, а защото вие заслужавате мир!

Когато сърцата на хората са затворени и те не присъстват изцяло в тялото, погледът им е безизразен, а те са сковани, студени и безлични. Нямат в себе си капка топлина. Ако в тях властва само егото, те стискат зъби, свиват устни, скръстват ръце или ги държат неподвижни и избягват да гледат хората право в очите. 

Можете да призовете душата обратно в тялото си със силата на намерението. Очертайте ясни граници около себе си и създайте безопасно пространство, в което да живее духът ви. Също така можете да възвърнете Божествената си същност, като се движите, правите упражнения или се занимавате с всякакъв друг вид физическа дейност. Това повишава вибрацията на тялото ви, пречиства негативната енергия в него и създава чисто пространство за душата ви. Най-добрият и мощен начин да възвърнете тази изгубена част от себе си е да обичате себе си.

Духът във вас е по-силен от всяка болка, която сте преживели. Щом се свържете с него и го разпознаете като истинския си Аз, тогава той ще възстанови целостта си и малко по малко ще се завърне при вас. 

За да призовете душата си обратно, трябва да откриете Божествената си светлина, да обичате себе си и да отстоявате правото си да живеете в мир с тялото си, без да ви смущават останалите.

Тъй като клетките ви помнят всички минали травми, масажите, Рейки терапията, лечението чрез докосване и точковият масаж са много добри начини да премахнете следите от тези травми и да се подготвите за завръщането на Свещената си същност.

Друг мощен инструмент за да отворите сърцето си е да простите на хората, които са ви наранили. Това ще се стори невъзможна мисия на егото ви, което вечно държи да ви припомня старите обиди. И все пак прошката няма нищо общо с егото тя е дар на Духа. Сигурно сте чували Израза: „Да се греши е човешко, да се прощава Божествено.“ Именно в това се крие истината когато простите на някого, се свързвате с безсмъртния си Божествен Аз. По този начин се освобождавате от мрачните окови на егото си и това на останалите хора. Колкото по-силна е връзката с вътрешната ви мъдрост, толкова по-силна е душата ви така не само се освобождавате от нуждата да обвинявате другите, но и имате желание да им простите. 

Простете на себе си за това, че забравяте, че сте същество от светлина и че позволявате да бъдете манипулирани от заблудите на егото, докато се учите да обичате себе си. Забелязваме, че ви е по-лесно да простите на другите, отколкото на себе си. Самообвиненията са последният опит на егото да ви контролира и да ви попречи да израснете душевно. Ако успеете да се освободите от тях, това е знак, че напредвате към по-висшите нива на осъзнаване. 

 

Уроците на душата и нейната мисия – Соня Чокет, soniachoquette.net

Издателство: Аратрон, aratron.org

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Най-невероятното нещо относно чудесата е, че се случват!