Не позволявайте на мнението на другите, да заглуши собствения ви глас!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Откъси, Осъзнавай | 0 Коментара
снимка: unsplash.com

снимка: unsplash.com

Слушайте вътрешния си глас! Тези, които го правят, често са хората, които променят света!

При раждането си притежаваме ключ към духовността. Естествено е да сме в досег с вътрешната си същност. Затова не е трудно и днес да се сдобием с него. Всъщност най-вероятно вие сте го носили в себе си не само като бебе, но и като дете. Просто сте го забравили, тъй като не сте съзнавали значението му. Обичайно е да се вслушваме повече в другите, отколкото в себе си. Но по този начин 

живеем според чуждите истини, не според своите. Може би сме приглушили своя вътрешен глас и сме насочили антената си към света. Това, разбира се, ни е направило безкритични към канала, на който „настройваме“ своите приемници. Не е изключено да сте забравили да увеличите звука на вътрешния си глас или може би вече изобщо не помните, че имате такъв. 

За да се върнете към извора на живот, какъвто е вашият вътрешен глас, е нужно да изгладите няколко неща. Започнете от разграничението между онова, което другите желаят за вас, и вашите собствени желания. Често другите ни пречат да бъдем напълно себе си. B детството си се приспособяваме към света около нас, без значение какъв е той. Може би тогава сте почувствали какво означава да бъдеш незабележим, необичан, и заради това не сте заели присъщото за вас място в света. Затова винаги сте си налагали ограничения. Днес обаче всичко e различно. Днес разполагате с шанса да заемате това място, което желаете. Точно в този момент можете да поемете отговорност за живота си. Вече не е нужно да се превръщате в жертва на миналото. Първата стъпка е да се отърсите от енергиите на другите. На хората, които несъзнателно носите в сърцето си. 

 

Духовният код – Принцеса Марта Луиза и Елизабет Норденг, soulspring.no

Издателство – Бард, bard.bg

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Не губете времето си, гледайки назад към миналото! Животът върви само на преден ход!

Акцент на деня…

Защо да ти се сърдя? Ако си правя труда да се ядосвам на всеки, който постъпва нечестно с мен или пък прояви неблагодарност, целият ми живот ще си отиде в убийствен гняв... (Черната кутия - Амос Оз)

Трудно е да простиш. Трудно е да преглътнеш. Трудно е да продължиш. Но не го ли направиш, обричаш душата си на агония. Гневът, дори и справедлив, единствено и само ти напомня за болката, която си преживял в миналото. Пренася я в настоящето. И заплашва да я пренесе и в бъдещето. Гневът не е сила. Желанието за реванш не е смелост. Сила е да простиш. Смелост е да продължиш. А мъдрост... да направиш всичко това с ясното съзнание, че не го дължиш на другия, на този, който те е наранил. Дължиш го на себе си...

 

Откъс от "Минута вдъхновение за всеки ден. 365 урока за живота от книгите"

Автор: Гергана Лабова

Очаквайте скоро!

Сподели мнението си