Не позволявайте на мнението на другите, да заглуши собствения ви глас!

Автор: МОСТ ЗА КНИГИ | Категории: Осъзнавай, Откъси
снимка: unsplash.com

снимка: unsplash.com

Слушайте вътрешния си глас! Тези, които го правят, често са хората, които променят света!

При раждането си притежаваме ключ към духовността. Естествено е да сме в досег с вътрешната си същност. Затова не е трудно и днес да се сдобием с него. Всъщност най-вероятно вие сте го носили в себе си не само като бебе, но и като дете. Просто сте го забравили, тъй като не сте съзнавали значението му. Обичайно е да се вслушваме повече в другите, отколкото в себе си. Но по този начин 

живеем според чуждите истини, не според своите. Може би сме приглушили своя вътрешен глас и сме насочили антената си към света. Това, разбира се, ни е направило безкритични към канала, на който „настройваме“ своите приемници. Не е изключено да сте забравили да увеличите звука на вътрешния си глас или може би вече изобщо не помните, че имате такъв. 

За да се върнете към извора на живот, какъвто е вашият вътрешен глас, е нужно да изгладите няколко неща. Започнете от разграничението между онова, което другите желаят за вас, и вашите собствени желания. Често другите ни пречат да бъдем напълно себе си. B детството си се приспособяваме към света около нас, без значение какъв е той. Може би тогава сте почувствали какво означава да бъдеш незабележим, необичан, и заради това не сте заели присъщото за вас място в света. Затова винаги сте си налагали ограничения. Днес обаче всичко e различно. Днес разполагате с шанса да заемате това място, което желаете. Точно в този момент можете да поемете отговорност за живота си. Вече не е нужно да се превръщате в жертва на миналото. Първата стъпка е да се отърсите от енергиите на другите. На хората, които несъзнателно носите в сърцето си. 

 

Духовният код – Принцеса Марта Луиза и Елизабет Норденг, soulspring.no

Издателство – Бард, bard.bg

Още цитати от любимите ви книги ще откриете в нашата фейсбук страница: МОСТ за книги.

Прочетете още:

Не губете времето си, гледайки назад към миналото! Животът върви само на преден ход!